Kokpit ve kabin ekipleri de 23 haziranda oy kullanmak istiyor

Kokpit ve Kabin Ekipleri de oy kullanmak istiyor…

İstanbul merkezli bulunan, bir çok havayolu kokpit ve kabin personeli, 23 haziran İstanbul yerel seçimlerinde oy kullanmak istiyor. Ancak bir, iki gün önce yatıya gidenler, o gün uçuşu bulunanlar ya da dönüş bacağında olan personelin oy kullanma şansı ne yazık ki yok.

AirlineHaber’e ulaşan kabin ve kokpit ekipleri, aynı yurt dışında yaşayan Türklere genel seçimlerde uygulanan “havalimanında oy kullanma işlemleri” ‘nin bir benzerinin, kendileri için de uygulanmasını istiyor. Uçuş programlarını göstererek vatandaşlık haklarını kullanmanın en doğal hakları olduğunu savunan pilot ve kabin memurları, yasal bir düzenleme getirilmesini istiyor. Binlerce personelin gerek yatıda ve gerekse uçuşta olmasından dolayı oy kullanamayacak olmaları, kendilerini üzüyor ve bu duruma bir çözüm bulunmasını istiyorlar.

İstanbul’da ikamet eden ancak görevde oldukları için 23 haziran seçimlerinde İstanbul‘da bulunamayacak binlerce hostes ve pilot, vatandaşlık görevlerini yerine getirmek için yetkililerden yardım bekliyor.

©AirlineHaber

Exit mobile version