Koalisyon’dan Qantas’a Sert Uyarı! Jetstar Satılabilir!

Koalisyon’dan Qantas’a Sert Uyarı! Jetstar Satılabilir!

Koalisyon, Qantas’ın rekabete aykırı davranışlar sergilemesi halinde, düşük maliyetli yan kuruluşu Jetstar’ı satmaya zorlanabileceğini öne sürdü. Gölge Ulaştırma Bakanı Bridget McKenzie, bu tehdidin havayolunun tutumunu iyileştirmek için yeterli olacağını belirtti.

McKenzie, Avustralyalı yolcuların temel beklentilerine dikkat çekerek, uçaklarının zamanında kalkış ve iniş yapması, bagajlarının kaybolmaması ve uygun fiyatlı bilet bulabilmenin yolcular için en önemli kriterler olduğunu vurguladı.

Federal hükümetin yeni Havacılık Beyaz Bülteni ise havayolu şirketlerine yönelik yeni düzenlemeler öneriyor. Müşteri hizmetlerini iyileştirmeye yönelik ombudsman yetkisi, iptal edilen ya da geciken uçuşlar için müşterilere nakit iade hakkı tanıyacak. Ancak McKenzie, bu düzenlemelerin yeterli olmadığını ve uçak bileti fiyatlarındaki artışa çözüm getirmediğini savundu.

Maliye Bakanlığı’nın incelemeleri, bazı rotalara ikinci bir rakip eklendiğinde bilet fiyatlarının dörtte bir oranında düştüğünü gösterdi. Qantas’ın rakiplerine karşı fiyat politikası ise Jetstar’ın varlığına bağlı olarak değişiyor. Koalisyon, havacılık sektöründeki bu düopol yapının kırılması gerektiğini vurguluyor.

Exit mobile version