KKTC-Trabzon Uçuşları Belirsizlikte: Seferlerin Başlayıp Başlamayacağı Merak Konusu

KKTC-Trabzon Uçuşları Belirsizlikte: Seferlerin Başlayıp Başlamayacağı Merak Konusu

KKTC Trabzon Konsolosu Erek Çağatay, Kıbrıs-Trabzon uçuş seferlerinin durdurulması ve süreçle ilgili olarak Haber61’e özel açıklamalarda bulundu.

Seferlerin durdurulmasından duydukları üzüntüyü belirten Çağatay, Kasım ayının ilk haftasında durdurulan Kıbrıs-Trabzon uçuşlarına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

“Keşke seferler kesilmeseydi. Kasım ayının ilk haftasında durdurulan uçuşlar, THY’nin alt kuruluşu Anadolu Jet tarafından haftada 2 sefer şeklinde gerçekleştiriliyordu. Bu durum, özellikle KKTC’de yaşayan ve Trabzon kökenli vatandaşlar arasında talep ve beklentilere neden oldu. KKTC’de 30 bine yakın Karadenizli vatandaş yaşamakta ve kendi akrabalarıyla bağlarını koparmamak adına sürekli seyahat etmek istemekteler. Bu nedenle, seferlerin tekrar başlaması için yoğun bir baskı olduğunu ifade etmek isterim.”

Çağatay, uçuşların durdurulma nedeni hakkında bilgi sahibi olmadıklarını belirtirken, “2022 Aralık’ta başlayan seferler neden 2023 Kasım’da durduruldu, bilmiyoruz ve tekrardan başlamasını umuyoruz” dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar da 19 Ocak tarihinde Trabzon’a ziyaret gerçekleştirerek Kıbrıs-Trabzon uçak seferlerinin önemini vurgulamıştı. Cumhurbaşkanı Tatar, “Trabzon ile aramızdaki bağları güçlendirmek bizim için değerli. Çok sayıda insanın aramızdaki kadim bağlar için emeği vardır. Hamsiler ile Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne geliyor insanlar. Şenlikler düzenliyoruz. 2024 yılı hayırlara vesile olsun” ifadelerini kullanmıştı.

Temmuz 2023’te yapılan bir KAP bildirimine göre, Anadolujet’in THY’den ayrı bir şirket olarak faaliyetine devam edeceği belirtilmişti. Ancak, uçuşların ne zaman başlayacağı konusu hala belirsizliğini koruyor ve KKTC-Trabzon seferlerinin, iki ülke arasındaki turizmin gelişimi açısından büyük önem taşıdığı belirtiliyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir