KIZILELMA PT-3'ten Büyük Başarı: Taksi Testini Tamamladı

KIZILELMA PT-3’ten Büyük Başarı: Taksi Testini Tamamladı

Türk havacılık tarihinin en büyük başarılarından biri olan Bayraktar KIZILELMA PT-3’te gelişmeler hız kesmeden devam ediyor. Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KIZILELMA PT-3’ün taksi testine ait görüntüleri sosyal medya hesabından paylaştı.

Selçuk Bayraktar’dan Önemli Açıklama

Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, Bayraktar KIZILELMA PT-3’ün taksi testini başarıyla tamamladığını duyurdu. Bayraktar’ın sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım, testin başarılı bir şekilde gerçekleştirildiğini gözler önüne serdi.

Türk havacılık tarihinde altın bir sayfa açan Bayraktar KIZILELMA PT-3, adım adım uçuşa hazırlanıyor. Yeni nesil SİHA, taksi testini başarıyla tamamlayarak önemli bir aşamayı geride bıraktı.

Motor Testi ve Taksi Testi Tamamlandı

KIZILELMA PT-3, motor çalıştırma testi ve taksi testini başarıyla tamamladı. Ancak, Selçuk Bayraktar, KIZILELMA PT-3’ün ne zaman havalanacağı konusunda henüz bir açıklama yapmadı.

Geçtiğimiz hafta, Baykar Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, KIZILELMA PT-3’ün motor çalıştırma testinin görüntülerini sosyal medya hesabında paylaşmıştı. Videoda, motor çalıştırma testinin sorunsuz bir şekilde gerçekleştirildiği görülüyor.

Baykar KIZILELMA’nın Özellikleri Neler?

Bayraktar tarafından geliştirilen KIZILELMA’nın özellikleri dikkat çekiyor. Agresif manevra kabiliyetleri ve düşük radar kesiti ile hava-hava muharebelerinde güvenlik alanında önemli avantajlar sunuyor. Kısa pistli gemilerden kalkış ve iniş kabiliyetine sahip olan KIZILELMA, gövde içinde taşıyacağı mühimmatlarla belirlenen hedeflere taarruz gerçekleştirebilecek.

Bayraktar KIZILELMA Teknik Özellikleri:

  • Kalkış Ağırlığı: 6 Ton
  • Faydalı Yük Kapasitesi: 1.500 Kg (Gövde içi ve kanat altında)
  • Seyir Süresi: 5 Saat (805 Km görev yarıçapı ile)
  • Maksimum İrtifa: 35.000 ft
  • Seyir Hızı: 700 km/s (0,6 Mach)
  • Görev Yarıçapı: 805 Km

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir