Kızılelma Azerbaycan semalarında da olacak

Kızılelma Azerbaycan semalarında da olacak

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’ TEKNOFEST’te konuştu. “Türk ordusu dünya çapında en önde olan orduların arasındadır” diyen Aliyev, “Türkiye bölgemizde barışın, istikrarın ve güvenliğin garantörüdür” ifadelerini kullandı. Öte yandan Aliyev, Azerbaycan’da Bayraktar Merkezi kurulacağının da müjdesini TEKNOFEST’te duyurdu.

Dünyanın en büyük havacılık, uzay ve teknoloji festivali TEKNOFEST, ikinci gününde Atatürk Havalimanı’nda devam ediyor. Rahatsızlığı nedeniyle programlarına 3 günlük bir ara veren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, istirahatı sonrası ilk ziyaretini Teknofest’e yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve eşleri Togg ile Teknofest alanına giriş yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Libya Başbakanı Abdulhamid Dibeybe de eşlik etti. İki lider Kızılelma ve Hürjet’e imza atacak.  Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev TEKNOFEST’te önemli açıklamalarda bulundu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı Aliyev, TEKNOFEST’ten Bayraktar merkezi müjdesini duyurdu.  Aliyev,  “Azerbaycan’da Bayraktar merkezi kurulacak, burada üretim de olacak. Yakın gelecekte KIZILELMA, Azerbaycan semalarında da olacak” diye konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in açıklamalarında satır başlıkları;

”Aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan, Sayın Emine hanım hürmetli ve aziz dostlar. Gardaş ülkede yeniden olmaktan çok memnunum. Size Azerbaycan halkının sevgi ve selamlarını getirdim. Aziz kardeşimle birlikte TEKNOFEST‘e iştirak etmiştik. Türkiye ve Azerbaycan dost ve kardeş ülkelerdir. 2 yıl önce Şuşa beyannamesinin imzalanması ile Türkiye ve Azerbaycan resmen müttefik oldular. Bu tarihi beyannamenin Karabağ’ın tacı olan Şuşa’da imzalanmasının hususi önemi var. Şuşa Azerbaycan halkının aziz şehridir. Şuşa’nun azad edilmesi neticesinde Azerbaycan öz toprak bütünlüğünü sağlamıştır.”

“Kardeş Türk halkı daima bizim yanımızdaydı. İkici Karabağ savaşının ilk dakikalarından son dakikalarına kadar aziz kardeşim Recep Tayyip Erdoğan bizim yanımızdaydı. O dedi ki; Türkiye Azerbaycan’ın yanındadır. Bu bize güç verdi. Türkiye son 20 yılda büyük ve şerefli bir yol geçmiştir. Cumhurbaşkanının liderliğinde Türkiye dünya çapında söz sahibi olmuştur. Bölgemizde barışın, istikrarın garantörüdür. Türkiye büyük Türk dünyasının birleşmesi için de büyük rol oynuyor.

 

Exit mobile version