Kiev’e Moral Desteği: F-16’lar Silahlandırılıyor

Kiev'e Moral Desteği: F-16'lar Silahlandırılıyor

ABD’nin Ukrayna’ya sağlayacağı F-16 savaş uçaklarının, Kiev’e moral desteği sağlamak amacıyla silahlandırılacağı bildirildi. The Wall Street Journal’ın haberine göre, ABD Savunma Bakanlığı, Ukrayna’ya gönderilecek olan F-16’ları ABD yapımı füzelerle donatacak. Pentagon, bu uçakları havadan havaya füzeler ve diğer modern silahlarla donatmayı kabul etti ve Kiev’in bu füzeleri Rusya topraklarında sadece sınırın diğer tarafından gelen saldırılara yanıt olarak kullanabileceğini belirtti.

ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, NATO zirvesi sırasında ABD ve müttefiklerinin F-16 uçaklarını Ukrayna’ya transfer etmeye başladığını açıkladı. Hollanda ve Danimarka da F-16 sağlama kararı almış, Ukraynalı pilotların eğitimi başlamıştı. Hollanda, ilk uçağı 2024 yazında teslim edeceğini, Danimarka ise bu uçakların Rusya’ya karşı kullanılmasına izin vereceğini belirtti. WSJ, Belçika ve Norveç’in de F-16 göndermeye hazırlandığını kaydetti. Belçika, 2028 yılına kadar 30 uçak teslim edeceğini duyurdu.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, F-16 tedarikinin kasıtlı bir sinyal olduğunu ve bu uçakların cephede durumu değiştirmeyeceğini, Batı’nın diğer silahları gibi imha edileceğini ifade etti.

Exit mobile version