Kıbrıs Rum Hükümeti, 6 adet Airbus H145M helikopteri sipariş etti

kıbrıs-airbus

Kıbrıs Rum Hükümeti, Airbus Helicopters ile 6 adet H145M satın almak ve 6 opsiyon daha satın almak için bir sözleşme imzaladı. Beş palli helikopterler, Kıbrıs Rum Ulusal Muhafızları tarafından işletilecek.

“Bu anlaşmanın uygulanması, Ulusal Muhafızlara, Genelkurmay tarafından belirlenen operasyonel gereksinimleri karşılayan ve hafif taarruz helikopteri filolarının gelecekteki zorluklarının çoğuna hitap eden uygun maliyetli ve yüksek performanslı bir helikopter çözümü sağlayacaktır. Çok zorlu ortamlarda çalışabilen H145M, Rum Ulusal Muhafızlarının hızlı tepki, ateş gücü ve hassasiyet sağlama, etkili savaş desteği sağlama ve kritik bilgileri edinme konusundaki gündüz ve gece yeteneklerini geliştirecek ”dedi.

“Rum Ulusal Muhafız/Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından tasarlanan helikopter çözümü, Airbus’ın müşteri odaklılık ve memnuniyet konusundaki güçlü taahhüdü olmadan gerçekleşemezdi. Bu nedenle, Airbus Helicopters’a bu projeye gösterdikleri mükemmel işbirliği ve bağlılık için teşekkür ediyorum ve bu sözleşme, güvenlik, güvenilirlik ve en yüksek üretim standartlarında itibar sahibi bir şirket olan Airbus ile uzun vadeli bir ilişkinin başlangıcını işaret ettiği için son derece memnunum. ,” dedi.

Exit mobile version