KF21 prototipi ‘6’ da ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

KF21 prototipi '6' da ilk uçuşunu başarıyla tamamladı

Altı adet KF-21 ‘Polame’ savaş uçağı prototipinin sonuncusu olan iki kişilik 6 numaralı uçak 28 Haziran’da ilk kez başarıyla uçuruldu. Bu, ilk uçağın geçen yıl 19 Temmuz’daki ilk uçuşundan bu yana geçen yaklaşık 11 aylık sürede altı uçağın da test uçuşlarının tamamı uçtu.

Savunma Programları Ajansı’na göre, altı uçak aynı gün saat 15:49 sularında Sacheon, Gyeongsangnam-do’daki Hava Kuvvetleri Eğitim Kanadı 3 pistinden havalandı ve saat 16:22 sularında iniş yaptı.

Kore Havacılık ve Uzay Sanayii (KAI) tarafından üretilen KF-21 prototiplerinden birinci, ikinci, üçüncü ve beşinci uçaklar tek kişilik, dördüncü ve altıncı uçaklar ise iki kişilik.

Altıncı uçak şimdi manevra kabiliyeti kararlılığı, uçuş alanının genişletilmesi ve radar dahil aviyonik ekipmanların performans doğrulaması testlerine tabi tutulacak.

Savunma Hizmetleri Ajansı ve KAI, 6 numaralı uçağın başarılı test uçuşunun ardından, daha önce planlandığı gibi KF21’in geliştirilmesine devam edebilir.

Savunma Proje Ajansı, bu yılın Ağustos ayına kadar KF21’in seri üretiminin uygunluğunu incelemeyi ve Aralık ayında seri üretim planı için onay almayı ve 2024 yılında seri üretime başlamayı hedefliyor.

©AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Exit mobile version