Kemankeş 2, Test Sürecinde Tam Not Aldı

Kemankeş 2, Test Sürecinde Tam Not Aldı

Baykar tarafından milli ve özgün olarak geliştirilen Kemankeş 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi’nin test süreci başarıyla ilerliyor. Baykar’ın yüksek teknoloji ürünü insansız sistemleri üzerindeki test çalışmaları, Edirne’nin Keşan ilçesinde bulunan Baykar Uçuş Eğitim ve Test Merkezi’nde devam ediyor. Test takvimi kapsamında gerçekleştirilen ikinci sistem doğrulama testi de başarılı bir şekilde tamamlandı.

Riskli Hedeflere Karşı Etkin

Kemankeş 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi, yaklaşık 1 saat havada kalabiliyor ve jet motoru sayesinde hızla yol alarak düşman hattı gerisindeki en riskli hedeflere karşı etkinlik gösterebiliyor. 200+ kilometre görev menziline sahip olan Kemankeş 2, yapay zekâ destekli optik güdüm sistemi sayesinde hedefini tanıyarak zorlu hava şartlarında dahi tam isabetle imha kabiliyetine sahip olacak.

Yapay Zekâ Destekli Otonom Uçuş

Kemankeş 2, yapay zekâ destekli oto pilot sistemi ile otonom uçuş gerçekleştirip stratejik hedefleri yüksek hassasiyetle etkisiz hale getirerek muharebe sahasında dengeleri değiştirecek. Gece ve gündüz şartlarında kullanılabilecek olan bu mini akıllı seyir füzesi, barındırdığı anti-jamming teknolojisi sayesinde elektronik karıştırmalardan etkilenmeden görev yapabilecek. Ayrıca, elde ettiği tüm veri ve görüntüleri yer kontrol istasyonuna ileterek kullanıcıya veri takibi konusunda destek sağlayacak.

Geleceğe Yönelik Büyük Adımlar

Baykar’ın Kemankeş 2 Mini Akıllı Seyir Füzesi, sahip olduğu ileri teknoloji ve yapay zekâ yetenekleri ile savunma sanayiinde önemli bir yer tutacak. Bu tür milli ve özgün projeler, Türkiye’nin savunma sanayiinde dışa bağımlılığını azaltırken, aynı zamanda uluslararası arenada da etkin bir konum kazanmasına katkı sağlayacak. Baykar’ın geliştirdiği bu yüksek teknoloji ürünü, modern muharebe sahasında oyun değiştirici bir rol üstlenmeye aday.

Exit mobile version