KAZADA YARALANAN ÖĞRENCİ HAVAYOLUNU MAHKEMEYE VERDİ

2015 tarihinde New York LaGuardia Havalimanı’ndaki karlı piste pilot hatası nedeniyle çarparak inen uçakta yaralananlar olmuştu. İçlerinden biri, Los Angeles Westwood’lu kadın yolcu, Delta Airlines’a 2 yıl önceki kaza nedeniyle dava açtı.
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ ce0233aa48551916
Mahkeme kayıtlarına göre; 5 Mart 2015 tarihinde Ashley Pronovost, 19, Atlanta’dan 1086 sefer sayılı uçuşla saat 11.00’de New York’a geldi. Delta uçağı sert inişi müteakip önce pistte kaydı, sonra havaalanı çevre çitine çarptı. Kırılan sol kanattan yakıt akıyordu.
Uçaktaki 129 yolcudan 29’u çeşitli yerlerinden yaralandı. Şu anda Quinnipiac Üniversitesi öğrencisi olan Pronovost fiziksel ve psikolojik yaralanmalara ve tıbbi harcamalara sebebiyet veren havayolundan şikayetçi oldu.

Açılan davada; öğrencinin gelir kaybına uğradığı, ağrı ve acı çektiği ve yaşam kalitesinin bozulduğu iddia edildi.
Dava, 7 Ağustos tarihinde açılmış olmakla birlikte, havayollarına ilaveten kazaya sebebiyet veren uçuş ve kabin ekibini de sorumlu tutuyor.
Öte yandan Eylül 2016’da, kaptanın yaşanan durumla ilgili olarak, yüksek stres altında bulunduğu ve kazanın fren yapılırken aşırı motor devrinden kaynaklandığı kararı verilmişti.
Pronovost, avukatlık ücretleri ve faizi ile birlikte telafi edici zararların karşılanması için jüri kararı istiyor. Delta Airlines, henüz bir yorumda bulunmadı.
5 Mart 2016’da Neler Yaşanmıştı?
New York’ta Uçak LaGuardia Havalimanı’nda kar yağışı nedeniyle pistten çıkmış ve facianın eşiğinden dönülmüştü.
https://www.youtube.com/watch?v=o8NFjsF-18Y

Exit mobile version