KATAR KRİZİ BÜYÜYOR ! HAVA SAHASI KAPANDI…

Katar krizinde son dakika gelişmesi… Yedi ülkenin ilişkileri kopardığı Katar için bugün neredeyse çevresindeki tüm hava sahası kapandı. Katar Havayolları’nın uçuşlarını iptal etmesiyle, yolcular havalimanlarında kaldı. Kısıtlı bir rotada uçan uçaklar, İran’a doğru ilerliyor ve Türkiye üstünden uçuyor.
Bu sabah açıklama yapan Katar yönetimi, komşularına uzlaşma çağrısı yaparak diyaloğa hazır olduğunu duyurdu. Doha, herhangi bir misillemede bulunmayacağını açıkladı.
Katar ile diplomatik ilişkilerini kesen ülkeler, Katar uçaklarına hava sahasını kapattı. Katar Havayolları, Suudi arabistan, Mısır ve Bahreyn’e uçuşlarını iptal etti. Al Jazeera, Suudi Arabistan’ın Katar Havayolları’nın uçuş lisansını da askıya aldığını bildiriyor.
Bu gelişmeyle birlikte, Katar’dan kalkıp batı yönüne gidecek uçakların tek rotası İran ve Türkiye oldu. FlightRadar24 verilerine göre, Qatar Havayolları uçakları kısıtlı bir rotayı kullanarak uçabiliyor. Basra Körfezi’ni geçen uçaklar, İran üstünden ilerliyor ve Türkiye’den geçerek Avrupa’ya doğru seyrediyor.
Uluslararası haber ajanslarının bugün başkent Doha’daki Hamad Uluslararası Havalimanı’ndan geçtiği fotoğraflarda, çok sayıda yolcunun beklediği görülüyor. Sabah saatlerinden bu yana yüzlerce yolcu havalimanında kaldı.
Uzlaşma çağrısı
Katar’dan gelen son açıklamada, komşularına uzlaşma çağrısı yapıldı. Sorunun çözümü için diyaloğa hazır olduğunu bildiren Doha yönetimi, herhangi bir misillemede bulunmayacağını açıkladı.
Kuveyt Emiri Suudi Arabistan’a gidiyor
Kuveyt’ten yapılan açıklamada, Emir’in bugün Suudi Arabistan Kralı’yla krizi görüşmek üzere Riyad’a gideceği açıklandı.
Cezayir ise, taraflara itidal çağrısı yaparak krizin büyümemesini istedi.(milliyet)
 

Exit mobile version