Katar Havayolları, Orta Doğu’daki Gerilim Nedeniyle Irak, İran ve Lübnan Uçuşlarını Askıya Aldı

Katar Havayolları, Orta Doğu’daki Gerilim Nedeniyle Irak, İran ve Lübnan Uçuşlarını Askıya Aldı

Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle Katar Havayolları, Irak, İran ve Lübnan’a olan uçuşlarını geçici olarak askıya aldığını duyurdu. Ürdün uçuşlarında ise operasyonel değişikliklere gidileceği bildirildi.

Katar Havayolları yaptığı açıklamada, “Bölgedeki mevcut durum sebebiyle, Qatar Airways bir sonraki duyuruya kadar Irak, İran ve Lübnan’a olan uçuşlarını geçici olarak askıya almıştır,” ifadesine yer verdi. Ayrıca Ürdün’ün başkenti Amman’a uçuşların sadece gündüz saatlerinde gerçekleştirileceği belirtildi. Bu karar, İsrail’in Gazze ve Lübnan’da düzenlediği saldırılar ile İran’ın Ekim başında düzenlenen saldırıya misilleme yapacağını açıklamasıyla artan bölgesel gerilimlerin ardından geldi.

Diğer Havayolu Şirketleri de Orta Doğu Uçuşlarını Askıya Alıyor

Bölgedeki çatışmalar nedeniyle uluslararası birçok havayolu şirketi, güvenlik gerekçesiyle uçuşlarını askıya alıyor veya rota değişikliklerine gidiyor. Türk Hava Yolları (THY) ve Pegasus da dün yaptığı açıklamalarda, güvenlik endişeleriyle daha önce Lübnan uçuşlarını askıya aldıklarını ve İran seferlerini de geçici olarak durdurduklarını bildirdi. Pegasus, 1 Kasım’a kadar Tahran, Şiraz ve İsfahan’a olan uçuşlarını askıya alırken, THY de İran’ın farklı kentlerine olan uçuşlarını aynı tarihe kadar durdurdu.

Exit mobile version