featured

KAŞ HAVALİMANI PROJESİ HAZIR

Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürü İlker Çelik, Kaş Havalimanı projesinin hazır olduğunu, havalimanı için 5 noktanın belirlendiğini söyledi.
Salı Sanayici ve İşadamları Grubu Başkanı (Salı Grubu) Muharrem Koç’un haftalık toplantısı, Antalya Tenis İhtisas ve Spor Kulübü’nde (ATİK) gerçekleştirildi. Organizasyonda, iş adamı Nazmi Acar’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya, grup üyeleri yoğun ilgi gösterdi. Toplantıya, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı 6. Bölge Müdürü İlker Çelik ise konuk olarak katıldı. Çelik, bakanlığın Antalya yatırımları hakkında bilgi verdi.
Kaş havalimanı projesi hakkında da bilgi veren İlker Çelik, “Havaalanının yapımı için düşünülen 5 ayrı yer var. En uygun olanı seçip, gerekli altyapı çalışmalarını tamamlayacağız” dedi.
Çelik, havalimanının doğaya zarar vereceği yönündeki eleştirileri de “Söz konusu ihtimallerin hepsini düşünüyoruz. Ancak, Antalya’da yapılacak her yatırımın yeri ile ilgili aynı sıkıntı ortaya çıkıyor. Antalya’nın arazisi ya orman ya da tarihi sit alanı. Kaş’ın doğal dokusuna zarar vermeden o havaalanını hayata geçirmeyi amaçlıyoruz” şeklinde yanıtladı.
Toplantının sonunda Salı Grubu başkanı Muharrem Koç, katılımından dolayı İlker Çelik’e teşekkür plaketi takdim etti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir