Kar fırtınası 1.500'den fazla uçuşu iptal etti

Son 3 haftadır soğuk hava koşullarıyla mücadele eden ABD’nin kuzeydoğu bölgesi için dördüncü kar fırtınası uyarısı yapıldı
ABD’nin finans merkezi olarak kabul edilen New York’ta kar kalınlığının 35 santimetreyi bulabileceğine işaret edilen açıklamada, fırtınanın Çarşamba akşamı kuzeye ulaşarak Boston’u etkisi altına almasının ve bölgeye yaklaşık 28 santimetre kar getirmesinin tahmin edildiği kaydedildi.
Söz konusu kar fırtınası, ABD’nin kuzeydoğu bölgesinde son 18 gündeki dördüncü hava muhalefeti olacak.
Havayolları 1.500’den fazla uçuşu iptal etti. Uçuş izleme sitesi FlightAware’e göre, Newark Liberty Uluslararası Havaalanı’ndan planlanan kalkışların üçte birinden fazlası  bugün için(Çarşamba)  iptal edildi
Etkilenen diğer havaalanları arasında Philadelphia, tüm New York City bölgesi havaalanları, Washington ve Boston’dakiler var.
American, Delta, United ve JetBlue gibi taşıyıcılar  doğu kıyısı boyunca bir düzine havaalanından Salı ve Çarşamba günü uçmaları planlanan yolcuların, seyahat tarihlerini, tarih değişikliği ücreti ödemeksizin 25 Mart tarihine kadar değiştirebileceklerini bildirdi.
Uçaklar genellikle karda sorunsuz bir şekilde uçabilirler, ancak görünürlüğün düşük olması, rüzgarların yüksek olması veya pist koşullarının güvensiz olması durumunda kazalardan kaçınmak için bazı uçuşlar iptal edilebilir.
 

Exit mobile version