Kapadokya'da Balon Faciası Kıl Payı Atlatıldı

Kapadokya’da Balon Faciası Kıl Payı Atlatıldı: Ters Rüzgarla Gelen Tehlike!

Kapadokya’nın Göreme beldesindeki Aşk Vadisi’ne iniş sırasında ters rüzgara kapılan sıcak hava balonu, pilotun acil iniş kararı ve başarılı manevraları sayesinde güvenli bir şekilde indirilerek olası facia son anda önlendi.

Sabah saatlerinde Avanos ilçesine bağlı Çavuşin köyünden havalanan sıcak hava balonu, Göreme beldesindeki Aşk Vadisi’ne ulaştığında ters rüzgarla karşılaştı. Pilot Caner Uzun, durumu fark ederek acil iniş kararı aldı. Alçak irtifada uçan balon, peribacaları arasına sıkışarak acil iniş yaptı. Olayın ardından bölgeye hızla sağlık, acil kurtarma ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Balondaki tamamı yabancı uyruklu olan 20 turist ve pilot Caner Uzun, merdivenle güvenli bir şekilde tahliye edildi.

Pilot Caner Uzun, “Paşabağı bölgesinde saat 05.20 sularında kalkış yaptık. Çavuşin harabeleri ve Zelve Açık Hava Müzesi üzerinde gezip Aşk Vadisi içinde turumuzu tamamladıktan sonra Aşk Vadisi karşısında iniş planladık. O anda ters bir rüzgar geldi. Kayalara sürterek iniş yaptık. Hiçbir misafirimizde yaralanma veya bir sıkıntı yok. Hepsi otellerine geçti, şu anda turlarına devam ediyorlar” dedi.

Balonda bulunan Portekizli turist Rosa Silva Mesquita da, “O an ekipmanla uğraştılar ve gereken tüm çabayı gösterdiler. Pilot bize sürekli güven ve rahatlık verdi” şeklinde konuştu.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir