Kanlı Ay Tutulması başladı… Gökyüzünde 3 şölen…

Merakla beklenen Kanlı Ay Tutulması başladı. Yaklaşık 4 saat sürecek tutulmanın tekrarı 105 yıl sonra gerçekleşecek. Tarihi anları kaçırmak istemeyenler açık alanlara akın etti. İstanbul’da en iyi kanlı ay tutulması fotoğrafını çekmek isteyen vatandaşlar Boğaz’da gökyüzü şölenini görüntülüyor. NASA’nın canlı yayınladığı tutulmadan ilk görüntüler geldi.

Kanlı ay tutulması Türkiye saati ile saat 200.13’te başladı. 4 saat sürecek 21. Yüzyılın en uzun Kanlı Ay Tutulması sırasında Ay, 2.30-01b13 saatleri arasında tamamen karanlığa bürünecek. NASA tarafından Kanlı Ay Tutulması canlı olarak yayınlanıyor.

GÖKYÜZÜNDE 3 ŞÖLEN

Kanlı Ay Tutulması’nın dışında bugün gökyüzünde Dünya’ya en yakın noktada olan Mars da gözlemlenebilecek. Göktaşı yağmuru da astronomi meraklıları tarafından izlenecek.

KANLI AY TUTULMASI CANLI İZLE

KANLI AY TUTULMASINDAN İLK GÖRÜNTÜLER

Kanlı Ay Tutulması, İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa olmak üzere Türkiye’nin dört bir yanından izlenebiliyor. İstanbul’da vatandaşlar en iyi tutulma fotoğrafını çekmek için başta Boğaz olmak üzere kentin tarihi ve turistik mekanlarına akın etti.

AY’IN TUTULMA SAATLERİ:

27 Temmuz saat 20.15 Kısmi Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 21.25 Parçalı Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 22.30 Tam Tutulma başlangıcı
27 Temmuz saat 23.22 Azami Tutulma
28 Temmuz saat 00.14 Tam Tutulma sonu
28 Temmuz saat 01.19 Parçalı Tutulma sonu
28 Temmuz saat 02.29 Kısmi Tutulma sonu

AY BURCU NEDİR?

Ay burcu, güneş burçlarından farklılaşan ve doğduğunuzda Ay’ın bulunduğu aya göre hesaplanan burcunuzdur. Ay burcu sizin için önemlidir, hepimiz için önemlidir, bir kara vermek, örneğin yatırım yapmak, yolculuklara çıkmak, önemli ilişkilere başlamak veya bitirmek gibi birçok konuda Ay burcunun etkisi bulunur. Astrolojik düşünceye göre, Ay kişiliği, Güneş ise karakteri yönetir.

KANLI AY TUTULMASI NEDİR?

Dünya ve Mars gezegenlerinin birbirine bir hayli yaklaşacağı tutulma esnasında dünyanın gölgesinin altında kalan ay, muhteşem bir bakır rengi ile keyfine doyum olmayacak bir görüntüye sahip olacak. Kanlı ay tutulması Türkiye ile birlikte Güney Amerika, Afrika, Orta Doğu ve Asya’nın bir kısmında izlenebilecek. İstanbul’da havanın açık olması hâlinde, Astronomi ve Uzay Bilimleri Bölümü kompleksindeki teleskopların yanında portatif teleskoplarla da Ay, Mars, Jüpiter ve Satürn gözlemlenebilecek.

NELERE DİKKAT ETMELİ

*Hava durumunu kontrol edin, ısıya uygun giyinin.

*Ay tutulmasını görebileceğiniz uygun bir konum bulun. Dünya’da gece olduğu kentlerde bu mümkün. Ancak yapay ışıkların ve hava kirliliğinin bulunmadığı taşra, en açık gökyüzüne ve izleme koşullarına sahip.

*Kişisel güvenliğinizi ciddiye alın. Karanlıkta yalnız yürümeyin. Arkadaş ve ailenize nerede olduğunuzu haber verin.

*Ay tutulmasını internet üzerinden canlı gözlemlemek isteyenler Slooh, TimeandDate.com ya da Virtualtelescopeeu sitelerini ziyaret edebilir.

Exit mobile version