Kalkış Sırasında Motor Sorunu Yaşayan 737 MAX Dalaman’da Pistte Durdu!

Kalkış Sırasında Motor Sorunu Yaşayan 737 MAX Dalaman'da Pistte Durdu!

9 Haziran 2024 tarihinde, Smartlynx Malta’ya ait Boeing 737 MAX 8 uçağı, Dalaman, Türkiye’den Manchester’a yapacağı uçuş öncesinde kalkış sırasında motor sorunu yaşadı ve kalkışı reddetti. TOM213 sefer sayılı uçak, TUI Airways adına hizmet veriyordu.

Olayın Detayları

RWY19 pistinden kalkış için hızlanan uçak, 110 kt yer hızını aştıktan sonra motorunda bir sorun nedeniyle kalkışı iptal etti. Uçuş ekibi, yolculara bir uyarı ışığı göstergesi aldıklarını bildirdi. Kalkışın reddedilmesinin hemen ardından motordan yüksek bir patlama sesi duyuldu. Uçak güvenli bir şekilde pistte yavaşlayarak havaalanı sert zeminine geri döndü.

Uçak ve Havayolu Bilgileri

TOM213 sefer sayılı uçuşu gerçekleştiren uçak, 9H-ETA tescilli bir Boeing 737 MAX 8 idi. Bu uçak, Smartlynx Malta’ya ait olup, 5,5 yaşında dar gövdeli bir uçaktır ve Eylül 2022’den bu yana operasyonel hizmet vermektedir. Daha önce Kanadalı taşıyıcı Air Transat tarafından Ocak 2023 ile Mayıs 2024 arasında kiralanmıştır.

Smartlynx Malta, merkezi Riga, Letonya’da bulunan bir ACMI, charter ve kargo havayolu olan Smartlynx Airlines’ın bir yan kuruluşudur. 2019 yılında kurulan Smartlynx Malta, ana şirketin kargo taşımacılığına genişleyebilmesinin nedenlerinden biridir.

Exit mobile version