Kalkış Öncesi Duman Paniği: Emirates Uçağı Teknik Arıza Nedeniyle Ertelendi

Kalkış Öncesi Duman Paniği: Emirates Uçağı Teknik Arıza Nedeniyle Ertelendi

Chennai Uluslararası Havalimanı’nda Salı akşamı Dubai’ye gitmek üzere olan Emirates EK547 sefer sayılı uçak, kalkış öncesinde yaşanan bir teknik arıza nedeniyle ertelendi. Olay, uçak yakıt ikmali yapıldığı sırada, uçağın arka kısmından duman çıkması üzerine fark edildi.

Yer personelinin, saat 21.40 civarında yakıt ikmali sırasında dumanı fark etmesiyle birlikte pilotlar hızla bilgilendirildi ve motorlar kapatıldı. Olay yerine hızla intikal eden itfaiye ekipleri durumu kontrol altına alırken, teknik ekip dumanın kaynağını araştırmaya başladı. Henüz kesin bir neden belirlenememiş olmasına rağmen, bazı kaynaklar aşırı yakıtın depoda oluşturduğu ısının dumanın çıkmasına neden olabileceğini öne sürdü.

Uçuş 280 Yolcuyla Gerçekleşti

Olay sırasında terminalde bekleyen 320 yolcu, yaşanan gecikme nedeniyle havalimanı bekleme salonunda bir süre bekletildi. Tüm incelemelerin ardından uçakta gerekli kontroller yapılarak, yolcuların bir kısmı alınarak uçuşun 280 yolcu ile devam etmesine karar verildi.

Emirates’ten Açıklama

Emirates yetkilisi, yaşanan aksaklık sonrası şu açıklamayı yaptı: “24 Eylül 2024’te Chennai’den Dubai’ye EK547 sefer sayılı uçuşumuz, teknik bir arıza nedeniyle ertelenmiştir. Mühendislik incelemesinin ardından uçağımızın Dubai’ye güvenli bir şekilde gitmesine onay verilmiştir. Yolcularımızdan yaşanan rahatsızlık nedeniyle özür dileriz. Güvenlik, Emirates için her zaman birinci önceliktir.”

Exit mobile version