Kahramanmaraş’ta TUSAŞ Tesisi Faaliyete Geçti

Kahramanmaraş'ta TUSAŞ Tesisi Faaliyete Geçti

Türk Havacılık Uzay Sanayii’nin (TUSAŞ), Kahramanmaraş’ta faaliyet göstereceği tesisin açılışı, düzenlenen törenle gerçekleştirildi. İlk aşaması Türkoğlu Organize Sanayi Bölgesi’nde 3 yıllığına kiralanmış bir binada bulunan tesis, altyapı, makine ve ekipman kurulumunun tamamlanmasının ardından uçak ve insansız hava araçları ekipmanları üretecek.

Kahramanmaraş’ta 6 Şubat tarihli depremlerde yaşanan felakette binlerce kişinin hayatını kaybetmesinin ardından, iş adamları ve sanayi esnafını sevindirecek bir proje hayata geçirildi. Türkoğlu’daki TUSAŞ tesisinin kurulum aşamasının tamamlanmasının ardından açılış gerçekleştirildi.

Proje kapsamında Kahramanmaraş, savunma sanayi alanında yeni bir kümelenme ve yüzlerce tedarikçi firmasıyla birlikte önemli bir dönüşüm yaşayacak. Projelerin temel amacı, deprem sonrası toparlanmanın yanı sıra kentin ticaretinin ve uzay sanayisinin gelişmesine katkıda bulunmak.

Ayrıca, İstiklal Üniversitesi’nin artık İstiklal Teknik Üniversitesi olacağı ve tamamen uzay ve havacılık alanında eğitim faaliyetlerini sürdüreceği belirtildi. Üniversite bünyesinde ayrıca Meslek Yüksek Okulu kurulacak ve buradan mezun olan öğrenciler, şehirdeki savunma sanayi tesislerinde iş imkanı bulacak.

Tesisin ilk aşamasında, TUSAŞ tarafından eğitilen 200 kişi istihdam edilecek ve uçak ile helikopter parçaları üretilecek. Savunma Sanayii Başkanı Prof. Dr. Haluk Görgün, tesisin mühendislik faaliyetleri ve teknolojik araştırmalar için kullanılacağını vurgulayarak, havacılık yapısallarının geliştirilmesine yönelik çalışmaların öncelikli olacağını ifade etti. Görgün, aynı zamanda tesisin daha büyük bir aşamayla 4 yıl içinde genişletilmesinin hedeflendiğini söyledi. Açılış töreninin ardından yapılan dua ile tesis resmi olarak hizmete açıldı.

Exit mobile version