Kadın, Havaalanı'nda Samuray Kılıcı ile Uçağa Binmeye Çalıştı

Kadın, Havaalanı’nda Samuray Kılıcı ile Uçağa Binmeye Çalıştı

Bir silah ne kadar “havalı” veya “antika” olursa olsun, havaalanı güvenliği açısından bir tehdit oluşturmaktadır. Bu durumu, New York’un Laguardia Havaalanı’nda bir kadın, “samuray kılıcı” ile uçağa binmeye çalıştı.

Ulaştırma Güvenlik İdaresi’ne (TSA) göre, ismi açıklanmayan kadın Salı sabahı el çantasına 15 santimetrelik bir bıçak yerleştirmeye çalıştı. Güvenlik kontrol noktasında çantalarını taramak için bırakan kadın, X-ışınları ile yapılan tarama sonucu personel tarafından bıçağı taşıdığı tespit edildi. Çanta açıldığında, “süslü, siyah saplı” kılıç bulundu.

TSA Sözcüsü Lisa Farbstein, kılıcın fotoğrafını sosyal medyada paylaşarak, “Üzgünüm arkadaşlar, ancak samuray kılıçlarınızın TSA kontrol noktalarından geçirilmesine izin verilmiyor” şeklinde bir açıklama yaptı. Şu anda, kılıcın gerçek mi yoksa replika mı olduğu bilinmiyor.

Kılıç, güvenlik güçleri tarafından müsadere edildi ve delil olarak saklandı. Kadına, yasaklı bir eşya ile uçağa binmeye çalıştığı için yasal sonuçlarla karşılaşabileceği bildirildi. Duruşmanın bu yıl içinde gerçekleşmesi bekleniyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir