Kabinde dehşet yüzlerce yolcu elele tutuşarak ölümü bekledi

Qantas 30 000 feet’de 30 saniyede burun üstü dalışa geçtiğinde, kabinde dehşet içindeki yüzlerce yolcu elele tutuşarak ölümü beklediler.
Los Angeles’dan kalkarak Melbourne’a gitmekte olan QF94 sefer sayılı Qantas uçağının türbulansa girdiği ya da sadece birkaç dakika önce havalanan bir uçağın yarattığı vortex etkisinde kaldığı tahmin ediliyor.
Yarısından fazlası dolu olan uçağın, LA’dan kalkıştan yaklaşık 1,5 saat sonra, okyanusa doğru burun üstü inişe geçtiği ve kabinde çığlıkların yükseldiği bildiriliyor.
Aviation Herald’dan verilen bilgilere göre; QF-94 sefer sayılı Qantas Airbus A380-800, registration VH-OQK tipi uçak, LA’dan kalkışı müteakip Pasifik Okyanusu üzerinde FL310 ft’de seyrederken aniden türbulansla karşılaştı. Uçuş ekibi  FL320’ye tırmandı ve Melbourne’a devam etti.
Avustralya *ATSB’si Qantas’dan  açıklama istedi. Mevcut teori, QF-94 uçağının, QF-12 sayılı başka bir uçuştan kaynaklanan türbülansla karşılaştığı şeklinde. 1000 Feet yukarda ve 20nm öndeki QF-12 sefer sayılı uçak, kısa süreli türbulansa neden oldu.
* ATSB-Avustralya’nın ulusal hava taşımacılığı güvenlik araştırmacısı

Exit mobile version