KABİN MEMURU YER ALTI BANKACILIĞI KURBANI OLDU

Kabin Memuru Yer altı Bankacılığı Kurbanı Oldu
Hindistan DRI-Gelir İstihbarat Müdürlüğü tarafından gözaltına alınan Jet Airways kabin görevlisi, döviz kaçakçılığı nedeniyle, dün Delhi’de yüksek mahkeme yargı organlarına sevk edildi. Hostes 2 gün gözaltında tutulmuştu. 11 Ocak’tan önce sulh yargıcına çıkarılacak.
Duruşma sırasında, DRI tutuklananlar için iki hafta süreyle adli saklama isteminde bulundu.
Hostesin uluslararası hawala sendikasının taşıyıcısı olduğu ve Delhi merkezli bir hawala operatörü için birçok kez yabancı para aktardığı ortaya çıktı.
Hawala, hundi veya namı diğer “yer altı bankacılığı” genellikle Afrika ve Asya’da bulunan etnik gruplarla bağlantılı olan alternatif havale sistemleri veya resmi olmayan değer transferi sistemleridir. Bu sistem genellikle yasal bankacılık sistemleri dışında uluslararası değer transferlerini içerirler. Güvene dayanır.
Dün yayımlanan bildiride; hostesin Hong Kong’a uçarken yakalandığı,  el bagajının incelenmesi sırasında; alüminyum folyo ile sarılmış 4,80.200 ABD Dolarının ele geçirildiği belirtildi.
Sorgu sırasında, Delhi merkezli bir hawala operatörü için birçok kez yabancı para birimleri taşımış olduğu ortaya çıktı.
Amit Malhotra ismindeki kaçakçılık operatörü, Jet Airway ekibi ile 6 ay önce dostluk kurmuştu  Ekipleri forex kaçakçılığı için kullanıyordu.
Diğer ekip üyeleri için de şüpheler bulunuyor.
Jet Airways Airhostess smuggle Foreign Currency from Hong Kong
 
 

Exit mobile version