Kabin Memuru Davayı Kazandı Ve 115.000 POUND (575 BİN TL) Tazminat Kazandı

Geçen hafta yazdığımız “Kabin Memuru haklı mı” başlıklı haberde tazminat konusuna değinmiş ve mahkeme neticesinin beklendiğini yazmıştık. Dört yıl süren dava nihayet sonuçlandı.

2013 Mayıs ayında Heathrow’dan Oslo’ya yapılan  # BA762 sefer sayılı uçuşta, A319 uçağında yaşanan emergency durumda, 75 yolcuyu tahliye etme çalışmalarına katılan  ve sonrasında travma geçiren kabin memuru havayoluna açtığı davayı kazandı.

Öleceğini düşündüğünü ancak yolcular için cesur bir şekilde korkusunu belli etmeden çalıştığını söyleyen Lucy Sargeant mahkemedeki ifadesinde, uçuş korkusu yaşadığını ve sağlığının bozulduğunu bildirmişti. Dumanların kabine sızmasıyla birlikte uçaktaki herkes oksijen maskeleri kullanmaya zorlanmıştı.

British Airways, kabin memurunun psikiyatrik durumu nedeniyle sorumluluk kabul etmesine karşın, önce  istediği tazminat değerini yüksek bularak tartıştı. Ancak hakim, kabin memurunun işi için  tutku duyduğunu ve yaşanan korkunç olayları değerlendirerek haklı bulduğunu bildirdi. Böylece 4 yıl sonra mahkeme, havayolunun kabin memuruna 115 bin pound (575 bin TL) ödemesi kararını onayladı.

Exit mobile version