KAAN racon kesti. Emekli Komutanlar, Milli Muharip Uçak Kaan'ın İlk Uçuşunu Değerlendirdi

KAAN racon kesti. Emekli Komutanlar, Milli Muharip Uçak Kaan’ın İlk Uçuşunu Değerlendirdi

Milli Muharip Uçak Kaan’ın gerçekleştirdiği ilk uçuş, emekli komutanlar tarafından olumlu bir şekilde değerlendirildi. Emekli Hava Pilot Tümg. Beyazıt Karataş, Kaan’ın uçuşunun birinci aşama olduğunu belirterek, diğer kritik noktaların şimdi başladığını ifade etti. Emekli Korgeneral Erdoğan Karakuş, Kaan’ın Türkiye’nin küresel güç olma yolundaki önemli bir yapı taşı olduğunu vurguladı. Ayrıca, Kıbrıs Barış Harekatı sonrasında uygulanan ambargoların, Milli Muharip Uçak Kaan’ın önemini daha da artırdığını söyledi.

Emekli Hava Pilot Tümgeneral Beyazıt Karataş, Kaan’ın donanımının üst düzeyde olduğunu ve uçan bir bilgisayar gibi çalıştığını belirtti. Ayrıca, uçağın tasarım ve yazılımının millilik açısından önemli olduğunu vurgulayarak, Kaan’ın envantere gireceği hali ile ilk uçuşu arasında büyük fark olacağını ifade etti.

Emekli Tuğgeneral Dr. Yücel Karauz, Milli Muharip Uçak Kaan’ın dünyada sadece 5 ülkenin sahip olduğu 5. nesil bir savaş uçağı olduğunu belirterek, projenin Türk savunma sanayiine 30 yılda büyük bir katkı sağladığını söyledi. Ayrıca, bu tür bir muharip uçak geliştirmenin dünya standardının 20-30 yıl olduğunu ifade ederek, Kaan projesinin Türkiye’nin güçlenmesine önemli bir destek olduğunu kaydetti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir