JetBlue Uçakları Havaalanı’nda Çarpıştı: İki Uçuş İptal Edildi

JetBlue Uçakları Havaalanı'nda Çarpıştı: İki Uçuş İptal Edildi

Perşembe sabahı erken saatlerde Boston’daki Logan Havaalanı’nda meydana gelen olayda, iki JetBlue uçağı yerde birbirine çarptı. Havaalanını işleten Massport’tan yapılan açıklamada, iki jetin buz çözme alanında “temas ettiği” belirtildi. İncelenen bilgilere göre, bir uçağın sol kıvrık kanatı (winglet) diğer uçağın kuyruğuna çarptı. Neyse ki, olayda yaralanan olmazken, her iki uçuş da iptal edildi.

Federal Havacılık İdaresi (FAA) verilerine göre, bir uçağın sol kıvrık kanatı (winglet) sabah 6:40 civarında başka bir jetin arka tarafındaki yatay dengeleyiciye (Elevator) çarptı. İnciden etkilenen JetBlue’nun 777 sefer sayılı uçağı Las Vegas’a, 551 sefer sayılı uçağı ise Orlando, Florida’ya gitmek üzereydi.

FAA sözcüsü Elizabeth Isham Cory, olayın pistin havayolu tarafından kontrol edilen bir bölgesinde meydana geldiğini belirtti. JetBlue ise her iki uçakta müşteriler veya mürettebat tarafından herhangi bir yaralanma bildirilmediğini açıkladı. Onarım için hizmet dışı bırakılacak olan uçakların yerine alternatif uçaklarla seferlerin gerçekleştirileceği belirtildi.

Olaya tanık olan JetBlue yolcularından Mary Menna, yaşanan çarpışmayı “küçük bir çarpışma” olarak tanımlayarak, her iki uçağın da onarım için hizmet dışı bırakılacağını ve güvenliklerinin öncelikleri olduğunu ifade etti. Yolcular arasında bulunan Ryan Bates ise olayı “kesinlikle sarsıcı bir deneyim” olarak nitelendirdi ve bu tür bir olayın Boston gibi buz çözme işlemlerine aşina bir yerde yaşanmasının sinir bozucu olduğunu belirtti. Diğer bir yolcu Tami Dristiliaris ise çarpmanın oldukça yüksek sesli olduğunu ve uçağın sallandığını ifade ederek, “Belli ki birileri uçağın genişliği konusunda pazarlık yapmamış” dedi.

 

 

Exit mobile version