Jet Airways,100 dar gövdeli uçak satın almak için Boeing ve Airbus ile görüşüyor

Jet-Airways,100-dar-gövdeli-uçak-satın-almak-için-Boeing-ve-Airbus-ile-görüşüyor

Jet Airways’in yeni sahibi, operasyonlara iç hat uçuşlarıyla başlayacaklarını ve ardından yılın son çeyreğine kadar yurtdışına uçacaklarını söylemişti. Havayolu, Nisan 2019’da operasyonu durdurmuş ve artan borcunu ödeyemediği için iflas etmişti.

Havayolu, 2022’nin ilk çeyreğinden itibaren operasyonlarına devam etmeyi hedefliyor ve sadece 11 uçaktan oluşan mevcut tükenmiş filosunu değiştirmesi gerekiyor.

Geçen yıl Ekim ayında, alacaklılar komitesi Jalan-Kalrock konsorsiyumu tarafından sunulan çözüm planını kabul etmişti. Daha sonra bu yılın Haziran ayında, Ulusal Şirketler Hukuku Mahkemesi Mumbai Bankası’nın plana onay verdi.

Konsorsiyum temsilcisi Ankit Jalan’dan alıntı yapan bir Bloomberg raporu, grubun önümüzdeki altı ay içinde havayoluna özsermaye ve borç yoluyla yaklaşık 1.500 Crore yatırım yapacağını söyledi.

Havayolunun satılması sonrası yakıt verimli yeni uçaklarla değiştirilmesi gereken Boeing 777, 737 ve Airbus A330’u içeren 11 uçaktan oluşan bir filoya sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

Exit mobile version