Jet Airways uçağının ön iniş takımı kırıldı

Jet Airways ATR’ye binen 65 kişi bir kazadan ucuz kurtuldu.  Turboprop’un burun tekerleği Çarşamba öğleden sonra Dehradun’dan IGI Havaalanı’na iniş sırasında patladı. Teker patlayınca uçak pistin kenarına doğru sürüklendi.  Sürüklenme esnasında uçağın burun iniş takımı kırıldı. İniş takımı kırılınca uçak yavaşlayarak durdu. Yolcular uçaktan indirildiler ve pist, uçak kaldırılıncaya kadar bir buçuk saat kapalı kaldı.
Olay, öğleden sonra 4:45 pm civarlarında gerçekleşti. Uçuş numarası 9W 2882 olan ATR-72 (VT-JCQ) model uçak, pist 29’a indiğinde, 60 yolcu ve beş mürettebat taşıyordu. Yolcular güvenli bir şekilde uçaktan indirildiler.
Bir Jet Airways sözcüsü “Jet Airways’in 9W2882 uçuş numaralı ATR 72-500 model uçağı, Dehradun’dan Delhi’ye inişte burun jantında meydana gelen arızadan dolayı manevra sorunu yaşamıştır.  Manevra sorunundan dolayı 60 yolcu ve 5 mürettebatın tümü güvenle uçaktan indirilmişlerdir. ” şeklinde bildiride bulundu.
Sözcü ayrıca “Konuklar, havayolu şirketinin misafir hizmetleri ekipleri tarafından bakıldığını, uçağın da bakıma alındığını” belirtti. Jet Airways konuklara verilen rahatsızlıktan dolayı özür diledi. Buna ek olarak sözcü “Uçuş planları bozulan yolcular için de alternatif seyahat düzenlemeleri yaptıklarını” beyan etti.

Exit mobile version