featured

Japon Firması Jamco, Usulsüz Denetim Yaptıklarını İtiraf Etti

Uçak donanımı üreticisi olan Jamco, fabrikada üretilen ürünlerin kalitelerinin konu ile ilgili eğitim olmayan kişiler tarafından denetlendiğini itiraf etti.
Japonya’da uçak donanımları üretimi yapan Jamco, usulsüz iç kalite denetimleri yaptığını itiraf eden sanayi şirketleri arasına katıldı. Japon haber ajansı olan Kyodo’da yer alan habere göre, Boeing ve Airbus gibi yolcu uçağı üreticileri için iç donanım üretimi yapan Jamco, Japonya’nın güneyinde bulunan Miyazaki idari birimindeki fabrikasında üretimi yapılan ürünlerin kalite denetimlerinin Ulaştırma Bakanlığı tarafından belirlenen ölçütlere aykırı olarak, konu ile ilgili eğitimi olmayan vasıfsız işçilerce yapıldığını itiraf etti.
Miyazaki fabrikasında 205 yılının Nisan ayından bu yana 4 bin 600 usulsüz denetim yapıldığının belirlenmiş olduğu söyleyen şirket yetkilileri, usulsüz denetlenmiş olan ürünlerde henüz bir güvenlik problemi ile karşılaşılmadığını söyledi.
Jamco Yönetim Kurulu başkanı olarak görev yapan Harutoşi Okita, düzenlemiş olduğu basın toplantısında, söz konusu suiistimal için üzgün olduklarını ifade ederken, fabrika yöneticileri de siparişleri yetiştirme baskısı altında böyle bir yöntem kullanmak zorunda kaldıklarını açıkladılar.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir