Janet Airlines: Tek bir bilet satmayan gizemli havayolunun hikayesi

gizemli-havayolu

Dünyada yolcu uçuran yüzlerce havayolu var ama sadece gerçek adı bile bilinmeyen bir havayolu yolcu taşıma şirketi var.

Ticari havacılık dünyasında “Janet Airlines” olarak biliniyor. Janet bi bayan adı değil, Just Another Non-Existent Terminal (Türkçeye “sadece var olmayan başka bir terminal” olarak çevrilebilir) kelimelerinin baş harfleri ve 11 uçaklık Boeing 737 uçak filoya sahip.

Janet’in operasyon üssü, Las Vegas’taki McCarran Uluslararası Havaalanı gibi görünüyor ve burada özel bir terminali bile var. Nevada’daki “Sin City” merkez olarak görülüyor, California, New Mexico, Ohio ve Utah’a uçuşlar yapıyor.

Halka bilet satmayan ticari bir filoya sahip bir havayolu ne işe yarar? Farklı kaynaklara göre Janet, ABD Hava Kuvvetleri’ne ait ve askeri işçileri, yetkilileri ve müteahhitleri farklı askeri üslere taşıyor.

En yaygın destinasyonlardan ikisi Groom Lake askeri üsleri ve Nevada Proving Grounds, takma adlarına veya kod adlarına atıfta bulunmadıkça, bunların hiçbiri tanıdık gelmiyor.

Groom Lake askeri üssü veya Area 51, çok sayıda komplo teorisi ve Amerikan popüler kültüründe birden çok görünütüsü nedeniyle neredeyse mitolojik bir yer haline geldi. 2013 yılında, CIA, bir dizi belgenin gizliliğini kaldırdıktan sonra, Area 51’in var olduğu doğrulandı, ancak bazı komplocuların öne sürdüğü gibi uzaylı deneyleriyle ilgisi yok.

Daha sonra öğrenildiğine göre, ünlü 51. Bölge bir askeri üs, Hava Kuvvetleri test ve eğitim alanı olarak işlev görüyor. Orada yeni uçak prototipleri, silahlar ve diğer askeri teknolojiler test ediliyor.

Janet’in uçaklarının her gün Las Vegas’ta kalkış ve inişi görülebilir, onları tanımak hiç de zor değil çünkü gövdelerinde herhangi bir yazı yok, en basitinden bir kırmızı-yatay bir şerit var.

Exit mobile version