İzmir’de Büyük Kaçakçılık Operasyonu: 166 Külçe Altın Ele Geçirildi

İzmir’de Büyük Kaçakçılık Operasyonu: 166 Külçe Altın Ele Geçirildi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nda gerçekleşen operasyonda, Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcu ve onları karşılamaya gelen kişilere yönelik yapılan aramalarda, Türkiye’ye yasa dışı yollarla sokulmaya çalışılan 166 külçe altın ve 18 oyun konsolu ele geçirildi. Kaçakçılıkla bağlantılı 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

İstihbarat Üzerine Harekete Geçildi

İzmir Emniyeti’ne bağlı Kaçakçılık Suçlarıyla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aldıkları istihbarat doğrultusunda harekete geçti. Yapılan çalışmalarda, Dubai’den İzmir Adnan Menderes Havalimanı’na uçakla gelen Özbekistan uyruklu 6 kadın yolcunun kaçak yollarla altın sokmaya çalıştığı bilgisine ulaşıldı.

Operasyonun Ayrıntıları

2 Ekim’de gerçekleşen operasyonda, havalimanına iniş yapan şüpheli kadın yolcular ile onları karşılamaya gelen iki araç, havalimanı çıkışında polis tarafından durduruldu. Yapılan ilk aramalarda her biri 110 gram ağırlığında 82 külçe altın, 18 oyun konsolu, 3 akıllı telefon ele geçirildi.

Şok Edici Detaylar: İç Beden Muayenesinde Gizlenmiş Altınlar

Olayın en çarpıcı noktası ise, alınan mahkeme kararıyla yapılan iç beden muayenesinde ortaya çıktı. Kadın yolcuların cinsel organlarında sakladıkları her biri 110 gram ağırlığında 84 külçe altın daha bulundu. Cerrahi müdahale ile çıkarılan bu altınlarla birlikte toplamda 166 külçe altın ele geçirildi. Altınların toplam ağırlığının 18 kilo 500 gram olduğu ve piyasa değerinin yaklaşık 55 milyon TL olduğu açıklandı.

Operasyonda yakalanan 6 kadın yolcu ve onlara yardım eden bir şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 7 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Exit mobile version