İZMİR TİCARET ODASINDAN THY'YE ÖNERİ

Başkan Demirtaş ülke ekonomisinin zor günler geçirdiğini belirtti.
Başkan Demirtaş: Ülke ekonomisinin zor günler geçirdiğini belirterek “Biz, kriz geliyor demiyoruz. Ama makro ekonomik göstergelerde bozulmalar var. Süratle önlem alınmalı
THY’ye bir önerimiz var.
30 uçağı yere indirdiniz. Sadece 5 uçak ile İzmir’den Avrupa ve yakın coğrafyamızın potansiyel kentlerine sefer koyun. Hem bölgemize hem ülkemize büyük katkı sağlamış olursunuz
İzmir Ticaret Odası Meclis toplantısında konuşan Demirtaş İzmir’in turizm için kara bir yıl olduğunu söyledi. Ekonomide işlerin iyi olmadığını belirten Demirtaş Biz kriz geliyor demiyoruz ama makro ekonomik göstergelerde bozulma var. İhracat düşüyor. Limanda kruvaziyerden sonra konteyner gemisi de görmüyoruz artık. Turizm kara bir yıl yaşadı. TL’nin değer kaybı korkunç! Evet içimiz kararıyor. Ama Cumhurbaşkanımızın dediği gibi “Durmak yok, yola devam” Daha fazla dış ticaret, daha çok turizm. 2017’de yollara düşeceğiz” diye konuştu.
Turizmdeki kötü gidişe rakamlarla değinen Demirtaş, Türk Hava Yolları (THY) ve Başbakan Binali Yıldırım’a çağrıda bulundu. THY’nin azalan yoğunluk nedeniyle garaja çektiği uçakların bir kısmını İzmir ile yurtdışında belirlenen lokasyonlara direkt uçuşların kullanılması için tahsis edilmesi önerisinde bulunan İTO Başkanı, Başbakan Yıldırım’ın İzmir’e direkt uçuş sözünü hatırlattı.
Demirtaş,”2016 yılında ülkemiz, 9 milyon turist kaybetti. O nedenle bu sektöre odaklandık. Ama elimiz zayıf. Konuştuğumuz tur operatörü, acente ve kruvaziyer firmaları yöneticileri İstanbul’a güvenlik nedeniyle gelmek istemediklerini söylüyorlar. Bizim THY’ye bir önerimiz var. 30 uçağı yere indirdiniz. Sadece 5 uçak ile İzmir’den Avrupa ve yakın coğrafyamızın potaniyel kentlerine sefer koyun. Hem bölgemize hem ülkemize büyük katkı koyarsınız. Zaten Başbakanımızın da sözü de vardı” diye konuştu.

Exit mobile version