İzmir Adnan Menderes Havalimanı Nisanda Yaklaşık 1 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

İzmir Adnan Menderes Havalimanı Nisanda Yaklaşık 1 Milyon Yolcuya Hizmet Verdi

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı verilere göre, İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Nisan ayında yaklaşık 924 bin 894 yolcuya hizmet sundu. Bu rakamın 599 bini iç hat, 325 bin 894’ü ise dış hat yolcularından oluştu. Ayrıca, Nisan ayında havalimanına iniş-kalkış yapan uçak sayısı da 6 bin 174’e ulaştı. İç hat uçuşlarının 3 bin 916, dış hat uçuşlarının ise 2 bin 258 olduğu belirtildi.

Yük trafiği (kargo+posta+bagaj) ise Nisan ayında 12 bin 527 ton olarak gerçekleşti. Bu veriler, İzmir Adnan Menderes Havalimanı’nın Nisan ayındaki yoğun trafiği ve hizmet hacmini gözler önüne seriyor.

Nisan ayının yanı sıra, Ocak-Nisan dönemine ilişkin verilere de yer verildi. Bu dönemde havalimanında toplam yolcu trafiği 3 milyon 157 bin 850 kişi oldu. Ayrıca, uçak trafiği 21 bin 350, yük trafiği ise 41 bin 743 ton olarak kaydedildi.

İzmir Adnan Menderes Havalimanı, Türkiye’nin önemli hava trafiği merkezlerinden biri olarak, hem iç hem de dış hat yolcularına geniş bir hizmet yelpazesi sunmaya devam ediyor.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir