“İz Bırakanlar”: THY’nin Yeni Belgeselinde Türkiye’nin İlk Kadın Pilotu Emel Arman

"İz Bırakanlar": THY'nin Yeni Belgeselinde Türkiye'nin İlk Kadın Pilotu Emel Arman

Türk Hava Yolları (THY), “İz Bırakanlar” belgesel serisinin son bölümünde, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü vesilesiyle Türkiye’nin sivil havacılık tarihinde iz bırakan ilk kadın pilotu Emel Arman’ın hayatını konu ediyor. THY Basın Müşavirliği tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket, bu belgesel serisiyle çalışanlarının yaşamlarını ve kariyerlerini izleyicilerle paylaşarak, havacılık sektöründeki başarı hikayelerini ön plana çıkarmayı amaçlıyor.

Belgeselin Dünya Kadınlar Günü özel bölümünde, kadınların havacılık sektöründe ve genel olarak her alanda nasıl başarılı olabileceklerine dikkat çekiliyor. Emel Arman’ın kariyeri, karşılaştığı zorluklar ve elde ettiği başarılar aracılığıyla, kadınların bu alanda karşılaştığı engelleri aşma süreci vurgulanıyor.

Emel Arman, Türk Hava Yolları’nın havacılık sektöründeki öncü rolünü taşıyan kadın figürlerden biri olarak, bu belgeselde izleyicilere kendi deneyimlerini ve sektördeki başarılarını aktarıyor. Türk Hava Yolları, “İz Bırakanlar” serisiyle kendi çalışanlarının emek ve katkılarını ön plana çıkarmayı, büyük bir ekosistem oluşturan binlerce çalışanını onurlandırmayı ve iz bırakan hikayeleri paylaşmayı amaçlıyor.

Exit mobile version