İTÜ ARC, AKADEMİK ÇALIŞMALARI BÜNYESİNDE YETİŞTİRDİĞİ SANAL PİLOTLARI TEST EDECEK

İTÜ bünyesinde kurulmuş olan, deneyimli akademisyenler ve öğrenciler tarafından yürütülen akademik çalışmalara ev sahipliği yapan İTÜ Aerospace Research Center(Havacılık Araştırma Merkezi)(ARC) yeni bir projeyle havacılık tutkunlarını bir araya getiriyor. İTÜ öğrencileri tarafından ARC’ye sunulan projenin asıl amacı ise, İTÜ ARC’de yapılacak olan akademik çalışmalar için sanal test pilotları yetiştirmek. Bu projede iki aşama yer alıyor.
İlk aşama Bee Flight Academy olarak adlandırılıyor ve yıllardır simülatör kullanan öğrenciler tarafından bizzat kendi imkanlarıyla sanal pilotluk eğitimi veriliyor. Bu eğitim en temel olup, Cessna 172 ve genel havacılık bilgilerini içeriyor.
İkinci aşama ise İTÜ ARC’ ye giriş olarak adlandırılıyor ve Bee Flight Academy sonunda uygulanan sınavı başarıyla geçen öğrenciler İTÜ ARC adı altında sanal uçuş eğitimlerine devam ediyorlar. İTÜ ARC eğitimi ise Boeing 737 uçağı ile başlıyor ve uçağın mekanik yapısı, FMC kurma, APU sistemi, Cold and dark, warning systems, take-off, landing gibi programları içeriyor.
Ayrıca sınavı başarıyla geçen öğrenciler, İTÜ ARC’de bulunan ve bir kısmı İTÜ akademisyenleri tarafından programlanan Boeing 737 simülatöründe birebir tecrübe ederek öğreniyor. Projeye olan ilgi gittikçe büyüyor, İTÜ öğrencilerine bu projede gönüllü olarak destek olmak isteyen pilotlar ve uçuş eğitmenleri arzu ettikleri takdirde derslere katılıp bilgilerini aktarabiliyorlar.
Projede eğitim alan öğrenciler henüz sadece İTÜ öğrencileri arasından seçiliyor ancak İTÜ; havacılık alanına ilgili, lisans eğitimi gören veya üniversite mezunu, İTÜ ARC için çalışabilecek tüm öğrencileri bekliyor.
Projeye katılmak ve destek olmak isteyen havacılık tutkunları İTÜ ARC Airlines facebook sayfasından https://www.facebook.com/ituarcairline/?ref=bookmarks veya bercin16@itu.edu.tr adresine mail yollayarak iletişime geçebilir.
 
Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ unnamed 3

Exit mobile version