featured

İstanbul özel jet kiralamada 3 kıtanın merkezi oldu

  Plures Air Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Gökan, Avrupa, Afrika ve Asya kıtalarından pek çok ülkenin özel jet ihtiyacını İstanbul’dan karşılar hale geldiğini belirtti. Gökan, geçtiğimiz yıllara göre özellikle Kuzey Afrika, Orta Asya ve Avrupa Birliği’nden özel jete olan talebin çok arttığını, sektördeki talebin önemli bir kısmının İstanbul’dan karşılandığını söyledi.
 Avrupa Birliği ülkelerinden, Libya’ya, Suudi Arabistan’dan Orta Asya ülkelerine kadar özel jet, özel kargo ve ambulans uçak taleplerinin önemli bir kısmı İstanbul’dan sağlanıyor. İstanbul’dan 3 kıtaya özel jet kiralayan Plures Air Yönetim Kurulu Başkanı Cenk Gökan, jet kiralamada İstanbul’un artık önemli bir merkez haline geldiğini belirtti. Gökan, “İstanbul bağlantılı özel uçuşların sayısı son zamanlarda en az yüzde 20 arttı. Tarifeli seferlerin az yapılabildiği Kuzey Afrika gibi bölgeler uçak ihtiyaçlarını İstanbul’dan karşılar oldular. Sadece Plures Air olarak Libya’ya 9 ay içerisinde 200 uçuş gerçekleştirdik. Son olarak Libya Başbakanını da taşıdık. Atatürk ve Sabiha Gökçen havalimanları yoğun olduğu için Çorlu’ya inmek zorunda kaldık” şeklinde konuştu.
cenkgokanplures1

  1. Havalimanı İstanbul’u özel havacılık başkenti yapacak

İstanbul’un artık özel havacılıkta bir dünya merkezi olma yolunda ilerlediğini belirten Gökan, 3. Havalimanının özel jet kiralama sektörü için de kurtarıcı olacağını belirtti. Gökan şöyle devam etti: “Dünya çapında özel jet kiralama sektöründe iddialıyız. Coğrafi olarak 3.5 saatlik uçuşla 3 kıtada çok sayıda ülkeye ulaşabiliyoruz. Bu avantajımızı uçuş operasyonlarının yönetilmesinde çok iyi kullanabiliyoruz. Suudi Prensler ya da Avrupalı üst düzey yöneticiler bizimle çalışıyor. Bu operasyonlarda örnek olarak Yunan bir iş adamının jetini kiralayıp İngiliz iş adamını Monaco’ya ya da dünyanın her hangi bir noktasına uçuruyoruz. Sektörümüz giderek büyüyor. 3. Havalimanının yapılmasıyla Atatürk Havalimanı sadece özel jetlere ayrılabilir. İstanbul, özel jetler için de dünyada önemli merkezlerden biri haline gelebilir” şeklinde konuştu.
Türk iş jetleri boş duruyor
Türk iş adamlarının sahip olduğu özel jetlerden yeterince yararlanamadıklarını belirten Gökan, “Türkiye’de hali hazırda 110 kadar Türk iş adamının kurumsal ya da özel iş jeti olmak üzere jetleri mevcut. Bunlardan bir kısmıyla hali hazırda çalışıyoruz. Ancak önemli bir kesim Türk iş jeti alanlarda boş yatıyor. Bu iş jetlerinin alan kirası, teknik masraflar, pilot ve personel giderleri gibi yıllık 400 bin Euro’yu bulan maliyetleri oluyor. Bir iş jetinin günlük gideri ise en az 1100 Euro’yu buluyor. Bu uçaklar uçmak için alındı. Boş saatlerini VİP Jet Kiralama sektöründe değerlendirmelerini tavsiye ediyorum” dedi.
 

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir