İstanbul Jet, Dalaman’daki 5 Milyon Euroluk Yatırımla Büyüme Hedefinde

İstanbul Jet, Dalaman’daki 5 Milyon Euroluk Yatırımla Büyüme Hedefinde

2018’de kurulan İstanbul Jet, dünya genelinde 100 havayolu şirketine jet yakıtı tedarik ederek hızla büyüyor. Şirket, son olarak Dalaman’da 5 milyon euroluk bir yatırım yaparak depolama kapasitesini artırmayı hedefliyor. İstanbul Jet Genel Müdürü Hüseyin Latifoğlu, Dalaman’daki yakıt hacminin önümüzdeki beş yıl boyunca yıllık %15 büyümesini beklediklerini belirterek, bu hacmin yarısını elde etmeyi amaçladıklarını söyledi.

Dalaman’da 100 Bin Ton Hedefi

İstanbul Jet’in Dalaman’da gerçekleştirdiği yeni depolama tesisi yatırımı, bölgedeki havayolu trafiğini de dikkate alarak planlandı. Latifoğlu, “Dalaman, dış uçuşların yoğun olduğu meydanlardan biri. Easy Jet, buraya Bodrum’un üç katı uçuyor. Dalaman’daki yakıt hacminin önümüzdeki beş yılda %15 büyümesini öngörüyoruz. Hedefimiz bu hacmin yarısını, yani 100 bin tonunu karşılamak” dedi. Şirket, halihazırda Dalaman’da aracı olarak 50 bin ton yakıt satışı yapıyor.

Antalya ve Gazipaşa Yatırımları

İstanbul Jet, sadece Dalaman ile sınırlı kalmayarak 2020’de Antalya’daki Lukoil tesislerini, 2021’de ise Gazipaşa’daki Shell Havacılık tesislerini bünyesine kattı. Ancak Antalya Havalimanı’ndaki genişleme çalışmalarından dolayı depolama işlemleri şimdilik durdurulmuş durumda. Bu süreç tamamlandığında, İstanbul Jet Antalya’da da faaliyetlerini sürdürmeyi planlıyor.

Balkan Ülkelerine Yatırım Planları

İstanbul Jet’in hedefleri Türkiye ile sınırlı değil. Hüseyin Latifoğlu, şirketin Kosova başta olmak üzere Balkan ülkelerinde fiziki yatırımlar yapmayı planladığını açıkladı. Şirket, bu bölgelerde satın alma yoluyla büyümeyi hedefliyor.

Jet Yakıtı Fiyatları Düşüyor, Ciro Hedefi 1.1 Milyar Dolar

Latifoğlu, jet yakıtı fiyatlarının düşmesiyle birlikte bu yıl ciro hedeflerinin 1.1 milyar dolar olduğunu belirtti. 2023 yılı itibarıyla jet yakıtı fiyatı 883 dolar seviyesinde seyrediyor. Latifoğlu, 2024’te bu rakamın 800 dolar civarında olmasını beklediklerini söyledi.

Pandemi Sonrası Türkiye Hızla Toparlandı

2019 yılının havacılık sektörü için altın yıl olduğunu vurgulayan Latifoğlu, pandemi sonrasında Türkiye’nin hızlı bir toparlanma yaşadığını ve jet yakıtı tüketiminin yıllık 6 milyon ton seviyesine ulaştığını belirtti. Ancak Avrupa’daki toparlanma süreci, Ukrayna-Rusya savaşı nedeniyle hala geride kalmış durumda.

Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’na Sponsor

İstanbul Jet Yönetim Kurulu Başkanı Şanser Özyıldırım ve Hüseyin Latifoğlu, fanatik Fenerbahçeliler. Şirket, 2019’dan beri Fenerbahçe’ye destek verirken, son olarak Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı’nın ana sponsoru oldu. Latifoğlu, “Sosyal sorumluluk projelerimize büyük önem veriyoruz ve Fenerbahçe Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı ile olan iki yıllık sponsorluk anlaşmamızla gurur duyuyoruz” dedi.

Exit mobile version