İstanbul Havalimanı’ndan Guangzhou’ya Uçuşlar Başladı

İstanbul Havalimanı'ndan Guangzhou'ya Uçuşlar Başladı

İstanbul Havalimanı’ndan Çin’in Guangzhou şehrine uçuşlar başladı. China Southern Havayolu tarafından gerçekleştirilecek bu uçuşlar, haftanın üç günü düzenlenecek. Bu yeni uçuş hattı, Türkiye ile Çin arasındaki havayolu trafiğinin artmasına ve iki ülke arasındaki turistik ve ticari ilişkilerin güçlenmesine katkı sağlayacak.

İstanbul Havalimanı, China Southern başta olmak üzere Air China, China Eastern, Sichuan Havayolları gibi önemli Çinli havayolu şirketleriyle iş birlikleri yürüterek, Çin’in altı şehrine (Beijing, Shanghai, Guangzhou, Chengdu, Taipei, Hong Kong) tarifeli seferler düzenliyor. Bu iş birlikleri sayesinde, Çinli turistler ve iş insanları İstanbul’a daha kolay ulaşım imkânına sahip olacak.

İGA İstanbul Havalimanı, 2023 yılında 255 bin Çinli yolcu ağırlayarak önemli bir başarıya imza attı. Havalimanı yetkilileri, 2024 yılında bu sayıyı pandemi öncesi seviyeye, yani 426 bine çıkarmayı hedeflediklerini belirtti. Uzun vadede ise hedef, yıllık 1 milyon Çinli turisti ağırlamak.

Bu yeni uçuş hattı, hem Türkiye’nin turizm sektörüne hem de ticaretine olumlu katkılar sağlayacak. Çinli turistlerin İstanbul’da daha fazla vakit geçirmesi ve Türkiye’yi keşfetmesi, iki ülke arasındaki kültürel ve ekonomik bağları güçlendirecek.

Exit mobile version