İstanbul Havalimanı’nda MPOX Virüsüne Karşı Sıkı Takip

İstanbul Havalimanı’nda MPOX Virüsüne Karşı Sıkı Takip

Dünya Sağlık Örgütü’nün (DSÖ) acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği (MPOX) virüsüne karşı İstanbul Havalimanı’nda önlemler sıkılaştırıldı. Özellikle Afrika’dan gelen uçuşlar mercek altına alındı, 11 ülkeden gelen yolcular dikkatle izleniyor.

Afrika Uçuşlarına Yakın Takip

Başta Kongo Demokratik Cumhuriyeti olmak üzere Afrika’da yayılan MPOX virüsü, İstanbul Havalimanı’nda alınan önlemleri artırdı. Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Baştabipliği, havalimanı işletmecileri ve havayolu şirketleri ile bir araya gelerek virüse karşı kapsamlı tedbirler aldı.

Olası Vakalar İçin Hazırlıklar Tamam

Türkiye Hudut ve Sahiller Sağlık Genel Müdürlüğü İstanbul Havalimanı Başhekimi Dr. Aykut Yener Kavak, havalimanında virüs tespitine karşı ekiplerin 7/24 hazır beklediğini belirtti. Olası bir vaka durumunda yolcuların izole alanlarda değerlendirileceğini ve gerekirse hastanelere sevk edileceğini ifade etti. Şu ana kadar havalimanında MPOX virüsü vakasına rastlanmadığını belirten Kavak, kontrol süreçlerinin titizlikle sürdüğünü vurguladı.

Uçuşlarda Bulaşma Riski Düşük

MPOX virüsünün solunum yoluyla bulaştığına dair kanıt olmadığını belirten Dr. Kavak, uçak yolculukları sırasında bulaşma riskinin düşük olduğunu söyledi. Virüsün daha çok yakın temas ve cinsel temas yoluyla bulaştığını vurgulayan Kavak, yolcuların bu süreçte dikkatli olmaları gerektiğini belirtti.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir