featured

İstanbul Havaalanı’nda içki şişesine koyulmuş sıvı kokain ele geçirildi!

İstanbul Havaalanı’nda yabancı uyruklu bir yolcunun valizlerinde alkollü içki görünümü verilmiş 3 şişede piyasa değeri 2,5 milyon TL olan toplam 3 kilogram 380 gram ağırlığında sıvı kokain ele geçirildi. Operasyonda bir kişi gözaltına alındı.

Ticaret Bakanlığı Gümrük Muhafaza ekipleri bilgi sistemleri üstünden yapılan araştırmada Brezilya’nın Sao Paulo şehrinden gelen bir yolcuyu şüpheli olarak değerlendirdi. Uçağın İstanbul Havaalanı’na iniş yapmasının hemen sonrasında valizler x-ray cihazından geçirilerek narkotik dedektör köpekleri tarafından arandı. Köpekler şüpheli yolcunun valizindeki 3 içki şişesine tepki vermesi üstüne şişeler açılarak içerisindeki alkollü içecek görünümündeki sıvından numune alındı.

ŞİŞEDEKİ DÜZENEKTE FARKLI SIVI TESPİT EDİLDİ

Alınan numunenin uyuşturucu test cihazı ile yapılan ilk analizde alkol uyarısı alınmasına karşın araştırmaya devam edildi. Ayrıntılı incelemede şişelerin içerisine yerleştirdikleri bir düzenek ile bir miktar içkiyi şişe ağızlarında tuttukları, bu düzeneğin altında ise farklı bir sıvı olduğu anlaşıldı. Bunun üstüne belirlenen düzenek ve içerisindeki sıvı bulunduğu yerden çıkarıldı. Şişede kalan öbür sıvından alınan numunenin analizinde bu sıvının kokain çözeltisi olduğu anlaşıldı. Gümrük Muhafaza ekiplerinin titiz çalışması neticesinde içki görünümü verilen piyasa değeri 2,5 milyon TL olan toplam 3 kilogram 380 gram ağırlığında sıvı kokain ele geçirildi. Olayla alakalı bir kişi gözaltına alınırken konuya ilişkin yürütülen soruşturmaya devam edildiği öğrenildi.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir