İstanbul Havalimanı’nda %21 Artış: Dünya Genelinde 7. Sırada

İstanbul Havalimanı'nda %21 Artış: Dünya Genelinde 7. Sırada

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Eurocontrol’un 17-23 Haziran dönemi hava trafik istatistiklerine dayanarak Türkiye’nin hava trafiği performansını değerlendirdi. İşte detaylar:

Türkiye Avrupa’nın En Yoğun Trafik Hacmine Sahip Ülkeleri Arasında

Uraloğlu, Eurocontrol’un raporuna göre, Türkiye’nin günlük ortalama 3,894 uçuş ile Avrupa’da en yoğun trafik hacmine sahip ülkeler arasında 6. sırada yer aldığını belirtti.

İstanbul Havalimanı Avrupa’nın En Yoğun Havalimanı

İstanbul Havalimanı’nın günlük ortalama bin 520 uçuş ile Avrupa’daki en yoğun havalimanı olduğunu vurgulayan Uraloğlu, dünya genelinde ise 7. sırada yer aldığını açıkladı.

Diğer Havalimanlarındaki Performans

  • Antalya Havalimanı günlük ortalama 992 uçuş ile aynı listede 8. sırada yer aldı.
  • İstanbul Havalimanı ve Antalya Havalimanı’nın 2019’a göre günlük ortalama uçuş sayılarında sırasıyla %21 ve %12 artış kaydettiği bilgisini paylaştı.

Türk Hava Sahası Verimliliği

Türk hava sahasının uçuş başına 0.5 dakikanın altındaki gecikme süresi ile Avrupa’nın en verimli hava sahalarından biri olduğunu ifade etti.

Yatırımların Katkısı

Uraloğlu, yapılan yatırımlar sayesinde Türkiye’nin uluslararası alanda etkin bir oyuncu haline geldiğini ve bu alandaki mesafelerin büyük ölçüde kısaltıldığını sözlerine ekledi.

Exit mobile version