featured

İstanbul Havalimanına Acil İniş Yapan A380 uçağının Kaptan Pilotundan Duygusal Anons

Sidney-Londra seferini yapan Qantas’ın A380 uçağının QF2 uçuşu, Salı günü erken saatlerde tıbbi bir acil durum nedeniyle İstanbul Havalimanı’na acil iniş yaptı. Uçaktaki bir yolcunun rahatsızlanması üzerine uçak, Singapur’daki planlı aktarmasını gerçekleştiremeden yönlendirildi ve İstanbul’a indi.

Uçakta bulunan yolcular, acil inişin ardından üç saatten fazla bir süre boyunca pistte beklemek zorunda kaldı. Yolcular, uçuşun devam etmesi için beklerken uçağın koşullarından şikayetçi oldu. Tuvaletlerde akan su bulunmadığını ve sadece el dezenfektanı olduğunu belirten yolcular, kabinde sıcaklığın artmasıyla birlikte zorlu anlar yaşadı.

Qantas yetkilileri, uçakta gerekli ilk yardımın yapıldığını ve iniş kararının tıbbi uzmanların tavsiyesi doğrultusunda alındığını ifade etti. Yolcular, kendilerine gönderilen mesajlarda sabırları için teşekkür edildiğini ve uçuşun mümkün olan en kısa sürede devam etmesi için çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Istanbul Havalimani A380

Kaptandan Duygusal Anons

Uçağın kaptanı, yaptığı anonsla yolculardan anlayış bekleyerek, “Bunun sizin başınıza geldiğini hayal edin; böyle bir durumda sizin için de aynı şeyi yapmamızı isterdiniz” ifadelerini kullandı. Yolcuların bildirdiğine göre, uçakta klima yetersiz kalırken sadece su temin edilebildi. Ancak, kesinti boyunca kabin ekibinin nezaketinden memnun kalan yolcular, personelin her zamanki gibi sevimli davrandığını belirtti.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ Istanbul Havalimani 1

Qantas’ın açıklamalarına göre, uçak iki buçuk saatlik bir bekleyişin ardından Sidney’e doğru yoluna devam etti. Ancak bu beklenmedik duraklama, uzun mesafeli uçuşta bulunan yolcuların planlarını aksattı ve yaşanan tıbbi acil durum, yolculuğun seyrini tamamen değiştirdi.

Son Dakika Havacılık Haberleri | Türk Hava Yolları, Pegasus, Sunexpress, Corendon, Havacılık, Havayolları, Havalimanları, Havaalanları, THY, Hostes, Pilot, Uçak, Kabin memuru, SHGM, DHMİ GVZwxPSWsAAa0a

Qantas A380 Uçağı İstanbul Havalimanı’na Acil İniş Yaptı

© AirlineHaber.com

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir