İstanbul Havalimanı, ICAO'nun Eğitim Akreditasyonunu Alarak Küresel Havacılık Eğitim Standartlarını Yükseltiyor

İstanbul Havalimanı, ICAO’nun Eğitim Akreditasyonunu Alarak Küresel Havacılık Eğitim Standartlarını Yükseltiyor

İGA CEO Vekili Selahattin Bilgen: İstanbul Havalimanı, Havacılık Eğitiminde Küresel Bir Merkez Olmayı Hedefliyor

26 ve 27 Şubat’ta İstanbul’da düzenlenen bir otelde gerçekleşen çalıştayda, havacılık sektörünün gelecekteki eğitim metodolojileri ele alındı. İstanbul Havalimanı’nda gerçekleştirilen sempozyuma ICAO Kapasite Geliştirme ve Uygulama Direktörü Jorge Vargas ve ICAO Global Havacılık Eğitim Şefi Dr. Laura Camastra gibi önemli isimler katıldı.

ICAO Kapasite Geliştirme ve Uygulama Direktörü Jorge Vargas ve ICAO Global Havacılık Eğitim Şefi Dr. Laura Camastra’nın da katılım sağladığı sempozyumun açılış konuşmasını İGA Üst Yönetici (CEO) Vekili Selahattin Bilgen yaptı. Bilgen, İstanbul Havalimanı’nın küresel bir havacılık eğitim merkezi olma hedefini vurgulayarak, nitelikli insan kaynağına duyulan ihtiyaca özel bir önem verdiklerini ifade etti.

Bilgen, İGA Akademi aracılığıyla 2022’den itibaren havacılık eğitiminde büyük bir atılım gerçekleştirdiklerini belirterek, havacılık sektörünün önde gelen kuruluşları ile akreditasyon işbirliklerine devam ettiklerini açıkladı. İstanbul Havalimanı’nın, Uluslararası Havalimanları Konseyi, Uluslararası Hava Taşımacılığı Birliği, ICAO, Ulaştırma Güvenlik İdaresi ve Avrupa Sivil Havacılık Teçhizatı Teşkilatı gibi önde gelen kuruluşlarla çalışarak eğitim standartlarını yükselttiğini belirtti.

Selahattin Bilgen, İstanbul Havalimanı olarak ICAO’nun eğitim akreditasyonunu Mayıs 2022’de aldıklarını ve şimdiden ICAO Trainair Plus üyelerinin faydalanabileceği çeşitli eğitim geliştirme süreçlerini başlattıklarını ifade etti. Ayrıca, ICAO’nun Global Training Steering Komitesi’ne seçildiklerini ve hedeflerine destek olmak amacıyla personel görevlendirdiklerini söyledi.

Bu önemli organizasyona ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti ifade eden Bilgen, İstanbul Havalimanı’nın havacılık eğitimi konusunda dünyada referans noktası olma hedefini sürdürmeyi amaçladıklarını belirterek, “Amacımız havacılık eğitimi konusunda dünyada referans noktası olmak.” dedi.

© AirlineHaber.com

Not: Haber sitemizde yapılan havacılık haberleri kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir