İstanbul Havalimanı Avrupa’da Lider Konumda

İstanbul Havalimanı Avrupa'da Lider Konumda

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Uluslararası Havalimanları Konseyi’nin (ACI EUROPE) yayınladığı haziran ayı ve 2024 yılının ikinci çeyreği ile ilk yarısına ait hava trafik raporunu değerlendirdi. İstanbul Havalimanı’nın 2024’ün ilk yarısında geçen yılın aynı dönemine göre %32,2’lik yük artışıyla Avrupa’da birinci olduğunu belirten Uraloğlu, bu başarının Türkiye için büyük bir gurur kaynağı olduğunu ifade etti.

Pandemi Öncesi Döneme Göre Büyük Artış

Uraloğlu, pandemi öncesi döneme göre %18’lik yolcu artışıyla “Majors Havalimanları” kategorisinde İstanbul Havalimanı’nın Avrupa’da ilk sırada olduğunu vurguladı. Bakan, “Mega Havalimanları” kategorisinde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın ise 2019 yılının ilk yarısı ile 2024 yılı aynı dönemini kıyaslandığında %18,5’lik yolcu sayısı artışı ile ikinci sırada yer aldığını belirtti.

Raporların Gösterdiği Başarı

Bakan Uraloğlu, Avrupa Havalimanları Konseyi’nin haziran ayı trafik raporunda, İstanbul Havalimanı’nın Roma, Madrid, Barselona ve Londra havalimanlarını geride bırakarak %18,1’lik yolcu artışıyla birinci sırada yer aldığını açıkladı. Ayrıca, yük trafiği bakımından da %32,2 artış ile İGA İstanbul Havalimanı’nın birinci sırada yer aldığını belirtti.

Türkiye İçin Büyük Gurur

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, İstanbul Havalimanı’nın pandemi öncesi döneme göre yük ve yolcu artışında Avrupa’da lider olmasının Türkiye açısından büyük bir gurur kaynağı olduğunu belirtti. Uraloğlu, “Bu raporlar yatırımlarımızın ve çalışmalarımızın ne kadar yerinde ve faydalı olduğunu gösteren en önemli belgelerdir” dedi.

Sabiha Gökçen ve Antalya Havalimanları’nın Başarısı

Bakan Uraloğlu, “Mega Havalimanları” kategorisinde yer alan Sabiha Gökçen Havalimanı’nın, 2019 yılının ilk yarısı ile 2024 yılı aynı dönemini kıyaslandığında %18,5’lik yolcu sayısı artışı ile ikinci sırada yer aldığını, aynı kategoride yer alan Antalya Havalimanı’nın ise %7,1’lik artış ile beşinci sırada olduğunu belirtti.

Türkiye’nin havalimanlarındaki bu başarılarının uluslararası arenada dikkat çektiğini ve ülkemizin havacılık sektöründe ne kadar ileriye gittiğinin bir göstergesi olduğunu ifade eden Uraloğlu, bu başarıların devam edeceğini vurguladı.

Exit mobile version