İsrail’in Saldırılarında Yaralanan Gazzeliler, Türkiye’ye Getirildi: Askeri Kargo Uçağıyla Tedavi İçin Yola Çıktılar

İsrail'in Saldırılarında Yaralanan Gazzeliler, Türkiye'ye Getirildi: Askeri Kargo Uçağıyla Tedavi İçin Yola Çıktılar

Terörist İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları sonucunda yaralanan 49 hasta ile 107 refakatçi, Türkiye’ye tedavi için getirildi. Milli Savunma Bakanlığı’na ait askeri kargo uçağı, Mısır’ın El-Ariş Havalimanı’ndan kalkarak Ankara’ya geldi.

A400M tipi askeri kargo uçağı, 18’i sedyeli hastayla birlikte çoğunluğu çocuk 106 refakatçi ve 12 sağlık personelini taşıdı. Bakanlık, hastaların sağlık durumunu yolculuk süresince titizlikle kontrol etti.

Ankara Etimesgut Havaalanı’na indirilen hastalar, ambulanslarla Bilkent Şehir Hastanesi’ne nakledildi. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, “49’u hasta, 106’sı refakatçi olmak üzere Gazzeli 155 kardeşimiz ülkemize geliyor. Uçak, Mısır El-Ariş’ten az önce havalanmış durumda. Hastalara karşı görevimiz, milletimiz adına büyük.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan, Kayseri’den sabah kalkan askeri uçak, Gazzelilere yardım için 1,5 ton sağlık malzemesi göndermişti. Dönüşte hastalara refakat etmeleri için uzman doktor ve hemşirelerin de arasında olduğu 12 sağlık çalışanı, aynı uçakla El-Ariş’e gitmişti.

Bu insanî yardım operasyonu, Türkiye’nin bölgedeki terör mağdurlarına yönelik duyarlı ve etkili politikalarının bir yansıması olarak değerlendiriliyor.

Exit mobile version