İsrail'e doğrudan uçuş yapan Cathay Pacific, seferlerini askıya aldı.

İsrail’e doğrudan uçuş yapan Cathay Pacific, seferlerini askıya aldı.

Cathay Pacific’in, 27 Mart 2025 tarihine kadar İsrail’e ve İsrail’den yapılacak tüm uçuşları iptal ettiği açıklandı. Hong Kong ve Tel Aviv arasında doğrudan uçuş gerçekleştiren tek havayolu şirketi olan Cathay Pacific, bu kararı El-Al’ın Hong Kong rotasını iptal etmesinin ardından almıştı.

Gazze Savaşı’nın başlangıcından bu yana İsrail’e doğrudan uçuş gerçekleştiren diğer havayolları da, örneğin Korean Air ve Gulf Air, seferlerine henüz yeniden başlamadı. Bu durum, doğu rotalarında rekabetin azalması ve fiyatları etkileyebilir.

Şu anda, İsrail’den doğuya uçan havayolu şirketleri arasında Hainan Airlines, Air India ve Emirates gibi sınırlı frekanslarla hizmet verenler bulunuyor. Türk Hava Yolları da İsrail’e dönmemiş durumda ve henüz beklenen bir dönüş tarihi belirlenmiş değil.

Doğu rotalarında rekabet eden diğer havayolları ise El-Al, Air India, Etihad, Flydubai ve Hainan gibi şirketler olarak sıralanabilir. Bazı havayolları, Avrupa üzerinden uçuşları tercih ederek doğuya dönmeyi planlasalar da, bu seçenek genellikle seyahat rotasını uzatmakta.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir