İspanya’dan Yangın Desteği: 6 Ton Kapasiteli Uçaklar Türkiye’ye Geliyor!

İspanya'dan Yangın Desteği: 6 Ton Kapasiteli Uçaklar Türkiye'ye Geliyor!

İspanya, AB Sivil Savunma Mekanizması kapsamında Türkiye’deki yangınlarla mücadeleye destek vermek üzere her biri 6 ton kapasiteli iki uçak göndereceğini duyurdu.

İspanyol yetkili Kalin Stoyanov’un açıklamasına göre, yangın söndürme uçakları büyük ihtimalle yarın çalışmalara katılabilecek. Yangın durumunun dinamik olmayı sürdürdüğü Yambol köyleri bölgesinde bulunan Bakan Stoyanov, cephelerden birini sınırlandırmaya başladıklarını, ancak yüksek hava sıcaklığı ve şiddetli rüzgarın çalışmaları zorlaştırdığını ifade etti.

Hava Desteği ve Ortak Çabalar

Savunma Bakanlığı’na ait olanlar ve Çekya tarafından gönderilenler olmak üzere, bugün 4 helikopter yangın söndürme çalışmalarına destek sağladı. Kraynovo, Istranca, Golyam Dervent ve Voden’i kapsayan yangın cephelerinden birinde İçişleri Bakanlığı görevlileri, Türkiye’den gelen meslektaşları ile birlikte çalışıyor. İnsanlar için bir tehlike olmadığını ve yeterli miktarda teknik ekipmanın mevcut olduğunu belirten Bakan Stoyanov, ortak çabaların yangınları kontrol altına alacağı umudunu dile getirdi.

Bağış Kampanyası ve Teşekkürler

Bolyarovo Belediyesi, yangınlarda zarar görenler için bir bağış kampanyası başlattı. Belediye Başkanı Hristo Hristov, Elhovo ve Tunca belediyelerinden mevkidaşlarına, Edirne Valisine, yangın söndürme çalışmalarına katılan itfaiye erlerine, tarımcılara, ormancılara ve destek için arayan vatandaşlara teşekkür etti.

Exit mobile version