İrlanda’ya Zorunlu İniş Yolcuları Dehşete Düşürdü

Yolculara kabin ekibi tarafından “çarpmaya hazırlıklı ol!” komutu verilince herkes dehşet içinde kaldı.
Uçak Belfast’dan (Kuzey İrlanda) New York-Newark Havalimanı’na gidiyordu. Ancak emergency nedenlerle İrlanda Shannon’a divert etti. Uçuş ekibinin iniş takımlarının kilitlenmeme endişesi kabini harekete geçirdi. Emergency iniş hazırlığı başladı.
Lokal saat ile 11.00’de kalkan uçak, batı kıyısında 2 saat daireler çizerek yakıt boşalttıktan sonra inişe geçti. Ünlü Hollywood yıldızları Sylvester Stallone ve Geraldine Hughes de uçaktaydı ve vedalaştılar. Belfast doğumlu Geraldine Hughes uçak alçalmada iken telefonu ile mesajlar yollamaya başlamıştı. Dehşetini “korkunç, inanılmaz” gibi kelimelerle paylaştı. Ünlüler dahil tüm yolcular ekibin soğukkanlı davranışlarını anlatarak “fantastik, olağanüstü” ifadelerini kullandılar.
Shannon üzerine alçalmaya başladıklarında, tansiyon iyice yüksekti. Önce 3 000, daha sonra 1 000 ft.’e indiklerinde, “brace, brace” komutları başladı.
Olayı anlatan bir gazeteci itiraf ediyor ve “dürüst olmak gerekirse, gerçekten korkutucuydu” diyor.
Normal bir iniş sonrasında büyük bir alkış koptu. Public–adress sistemden kaptanın sesi duyuldu ve mekanik bir sorun yaşadıklarını bildirdi.
Uçakta 121 yolcu ve 9 ekip vardı. Herkes geceyi İrlanda’da geçirdi. United Airlines yolcularından özür diledi.
 
 

Exit mobile version