İran, Tahran Hava Sahası Uçuşlarını Askıya Aldı! Lufthansa, Tahran Uçuşlarını Durdurdu

İran, Tahran Hava Sahası Uçuşlarını Askıya Aldı! Lufthansa, Tahran Uçuşlarını Durdurdu

İran’ın Tahran hava sahasındaki tüm uçuşları gece yarısından itibaren askıya aldığı iddiası ortaya atıldı. İran’a yakın bir kaynak olan yarı resmi haber ajansı Mehr’in paylaşımlarına göre, İran’ın bu gece İsrail’e yönelik bir saldırı planladığı iddia ediliyor.

Bu gelişmelerin ardından Almanya merkezli havayolu devi Lufthansa, İsrail ile İran arasındaki gerilimin tırmanmasıyla tek taraflı uçuşlarını durdurma kararı aldı. Alman Lufthansa, Orta Doğu’daki gerginlik nedeniyle Tahran uçuşlarını 11 Nisan Perşembe gününe kadar askıya aldığını duyurdu.

Bölgedeki ülkeler ve ABD, 1 Nisan’da Suriye’deki İran konsolosluğuna yapılan saldırının ardından olası bir İran saldırısına karşı alarm durumunda ve hazırlıklı bir şekilde bulunuyor.

İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney, Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Şam’daki İran Büyükelçiliği yerleşkesine saldıran İsrail’in cezalandırılacağını belirtti. İsrail Dışişleri Bakanı ise Hamaney’e açık bir yanıt vererek, İran’ın İsrail topraklarına saldırması durumunda İsrail’in karşılık vereceğini ifade etti.

İran, Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’in güneyine düzenlediği saldırıların ardından bölgede İsrail’e karşı savaşan grupları desteklediği biliniyor.

Gazze’deki sağlık bakanlığı verilerine göre, İsrail’in altı aylık bombardımanında 33 binden fazla Filistinli hayatını kaybetti. Hamas’ın 7 Ekim’de İsrail’e düzenlediği saldırıda ise İsrail kaynaklarına göre 1200 kişi öldü.

Exit mobile version