İran Air'e ait Fokker-100 Uçağında Teknik Arıza: Tahran-Tebriz Uçağı Acil İniş Yaptı

İran Air’e ait Fokker-100 Uçağında Teknik Arıza: Tahran-Tebriz Uçağı Acil İniş Yaptı

Tahran-Tebriz seferini yapan Fokker-100 tipi yolcu uçağı, teknik arıza nedeniyle Erdebil’e acil iniş yaptı. Erdebil Eyaleti Havalimanları Genel Müdürü Muhammed Kasabi, uçağın teknik arıza sebebiyle Erdebil’e yönlendirildiğini açıkladı. Dört yolcu mide bulantısı, baş ağrısı ve kulak ağrısı şikayetleriyle ayakta tedavi edildi.

İran’daki ABD yaptırımları, sivil havacılık sektörünü olumsuz etkiliyor ve eskiyen uçak filosunun yenilenmesini zorlaştırıyor. Acil iniş yapan uçağın İran Air’e ait Fokker-100 tipi olduğu belirtildi. Ancak, ABD’nin tek taraflı yaptırımları, uçak parçası ithalatında büyük zorluklar yaşanmasına ve ülkedeki uçuşlarda zaman zaman teknik arızaların ve kazaların meydana gelmesine neden oluyor.

Erdebil Sağlık Bilimleri Üniversitesi, durumun bildirilmesinin ardından olay yerine yedi ambulans ve bir ambulans otobüsü gönderildiğini ve hastanelerin alarm durumuna geçirildiğini belirtti. Herhangi bir can kaybı yaşanmamış olup, dört yolcunun şiddetli mide bulantısı, baş ağrısı ve kulak ağrısı şikayetleri olduğu ve bu yolcuların ayakta tedavi edildiği açıklandı.

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir