Irak yeni yolcu uçakları satın alıyor

Irak Hava Yolları’nın, modern yolcu uçakları satın almak için bir Amerikan bankasından 2 milyar dolarlık kredi aldığı bildirildi.
Irak Ulaştırma Bakanı Bakır ez-Zubeydi, yaptığı yazılı açıklamada, ismini açıklamadığı bir Amerikan bankasından 2 milyar dolarlık kredi için onay alındığını ifade ederek söz konusu krediyle Boeing 777 gibi modern uçakların satın alınacağını belirtti.
Zubeydi, kredinin ayrıca Bağdat Havalimanı’nın geliştirilmesi ve yolcu kapasitesinin artırılmasına olanak sağlayacağını kaydetti.
Irak Hava Yolları’nın bu yılın ilk yarısında yaklaşık bir milyon yolcuya hizmet verdiğine işaret eden Zubeydi, “Irak Hava Yolları’nın, uçak filosunun alımıyla havacılıkta gelecek vadeden yeni bir aşamaya ulaştığı gözlemleniyor” ifadesini kullandı.
Irak, 2003’te ülkede uygulanan ve havacılık sektörünü derinden etkileyen ablukanın kaldırılmasının ardından Kanada ve Amerikan yapımı 28 yolcu uçağı satın almıştı. Irak’ın ayrıca ABD’nin yanı sıra Kanadalı şirketlerle uçak satın almak için bazı anlaşmalar yaptığı ifade ediliyor. (AA)
 
Exit mobile version